x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arena Naţională, gata pentru meciul cu Ungaria. Vezi cum arată stadionul cu 48 de ore înaintea partidei

Arena Naţională, gata pentru meciul cu Ungaria. Vezi cum arată stadionul cu 48 de ore înaintea partidei

de Mihaela Stănescu    |    09 Oct 2014   •   22:15
Arena Naţională, gata pentru meciul cu Ungaria. Vezi cum arată stadionul cu 48 de ore înaintea partidei
Primarul General, Sorin Oprescu, a verificat astăzi stadiul pregătirilor de la Arena Naţională, pentru meciul România - Ungaria, care se va desfăşura sâmbătă.

Sisteme performante de aerare, irigare, fertilizare şi drenare activă, sisteme de insoliere artificială pentru stimularea fotosintezei, precum şi o nouă zonă dedicată pepinierei de gazon, sunt doar câteva din investiţiile făcute în sistemele de intreţinere şi menţinere a gazonului.

Primarul general a afirmat că până la finalul sezonului sunt programate aproximativ 20 de meciuri pe Arena Naţională şi a subliniat că prin găzduirea de partide la Euro-2020, Bucureştiul a fost pus pe "harta lumii". "După cum bine ştiţi, Arena Naţională va găzdui meciuri din turneul final al Campionatului European 2020, drept pentru care trebuie să menţinem un standard performant la fiecare eveniment sportiv şi să aducem îmbunătăţiri în raport cu noile regulamente ale UEFA şi FIFA", a declarat Sorin Oprescu. Edilul a mai explicat că toate stadioanele moderne din lume deţin aceste sisteme de întreţinere care aduc o îmbunătăţire majoră calităţii gazonului şi implicit prelungesc durata de viaţă a acestuia. De asemenea, Oprescu îi roagă pe suporteri să nu mai demonteze scaunele şi să nu treacă la acte de violenţă.

În ceea ce priveşte costurile investiţiilor, reprezentanţii Municipalităţii au explicat că, aceste îmbunătăţiri, inclusiv mentenanţa la toate sistemele din stadion au constat în jur de 900 de mii de euro şi sunt incluse în contractul de mentenanţă multianuală.

Prima reprezentativă a României întâlneşte, sâmbătă, de la ora 19.00, pe Arena Naţională, selecţionata Ungariei, într-o partidă contând pentru Grupa F a preliminariilor Euro-2016. În campania anterioară, pentru calificarea la Cupa Mondială din Brazilia, meciul Ungaria-România, scor 2-2, în 22 martie 2013, s-a jucat fără spectatori, după ce UEFA a sancţionat federaţia maghiară, în urma unor scandări rasiste ale fanilor la un amical cu Israelul.
 

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu arena nationala