x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Argeş / La robinetele şcolii din Bârla curge antigel. Copiii ajung în spitale. Răspunde cineva?

Argeş / La robinetele şcolii din Bârla curge antigel. Copiii ajung în spitale. Răspunde cineva?

de Ovidiu Ciutescu    |    11 Noi 2008   •   00:00
Argeş / La robinetele şcolii din Bârla curge antigel. Copiii ajung în spitale. Răspunde cineva?

Cinci elevi ai Şcolii Generale din Bârla au ajuns luni seară la secţia „Urgenţe” din cadrul Spitalului Ion Alexandrescu din Bucureşti. Diagnosticul pus de medici a sunat hilar, dar real: intoxicaţie cu antigel! Ce s-a întâmplat? Micuţii au consumat apă...potabilă de la robinetele instalate în cadrul unităţii de învăţământ din localitatea argeşeană.



Cinci elevi de la Şcoala Generală din comuna argeşeană Bârla au ajuns la spital, luni seară. La puţin timp după ce au băut apă de la chiuveta din şcoală şi li s-a făcut rău, elevii văindu-se de dureri de cap şi vărsături, informează Mediafax. Totul a plecat de la nesimţirea cu care o societate de instalaţii şi-a făcut treaba în momentul în care a montat o centrală termică. „Din cercetările noastre reiese că angajaţii firmei au omis să monteze supapa de delimitare a reţelei termice faţă de reţeaua de apa potabilă, astfel încât apa din calorifere a ajuns la robinetul şcolii, ca apă potabilă. Am anunţat Autoritatea de Sănătate Publică, am informat Ministerul şi Prefectura despre situaţia creată, iar marţi, ancheta va continua la firma la care lucrează persoanele respective, care puteau provoca o tragedie", a declarat, luni seară, profesorul Gabriel Bratu, inspector şcolar general al ISJ Argeş.


Managerul Spitalului Clinic de Urgenţă "Grigore Alexandrescu" din Capitală, prof. dr. Coriolan Ulmeanu, spune că în acest moment starea elevilor este stabilă. Ei primesc tratamentul specific şi vor rămâne sub strictă supravaghere în următoarele 72 de ore. Copiii au fost internaţi în departamentul de toxicologie. Iniţial, la această unitate medicală a fost adus, luni seară, în jurul orei 19.00, un singur elev, starea acestuia fiind considerată mai gravă, iar ulterior au fost aduşi şi ceilalţi patru copii. "Copiii au vârste cuprinse între 7 şi 9 ani şi au băut accidental, în cursul dimenţii de luni, fiind la şcoală, apă amestecată cu antigel de la sursa de apă potabilă a şcolii", a mai spus directorul Spitalului de Urgenţă "Grigore Alexandrescu.

×
Subiecte în articol: romania