x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Argeş / Primele 56 de permise de conducere, suspendate

Argeş / Primele 56 de permise de conducere, suspendate

23 Mar 2009   •   00:00
Argeş / Primele 56 de permise de conducere, suspendate

Prefectul de Argeş, Marcel Proca, a dispus astăzi suspendarea primelor 56 de permise de conducere, din cele peste 3.000 despre care se crede că au fost obţinute ilegal în judeţ.



'Instituţia Prefectului Argeş a sesizat astăzi (luni - n.r.) Judecătoria Piteşti, cerând în instanţă anularea a 56 de permise de conducere, care se află în lista celor 400 de persoane cuprinse în rechizitoriul DNA ca fiind suspecte că au obţinut dreptul de a conduce în mod fraudulos. Imediat voi emite şi ordinele de suspendare a dreptului de a conduce pe drumurile publice pentru cele 56 de persoane', a declarat Marcel Proca, citat de Agerpres. Prefectul a precizat că toate cele 56 de persoane ale căror permise vor fi suspendate îşi au domiciliile în alte judeţe din ţară. 'Nu voi face publice numele acestor persoane, pentru a nu se interpreta că este o imixtiune a mea în chestiuni care nu intră în atribuţiile pe care le am. Oricum, aceste informaţii pot fi găsite la instanţa de judecată', a explicat Proca. El a precizat totuşi că printre cei 56 nu a sesizat 'nume sonore'. Potrivit prefectului, printre motivele pentru care s-a solicitat anularea celor 56 de permise se numără întocmirea ilegală a actelor de domiciliu, însemnarea răspunsurilor corecte pe fişele de examen şi neîndeplinirea condiţiilor legale de participare la proba practică. 'Cele 56 de permise au fost identificate până acum de comisia de verificare. În viitor nu vom mai aştepta să se atrângă mai multe dosare, vor fi acţiuni zilnice în instanţă împotriva celor identificaţi de comisie', a mai spus prefectul Marcel Proca. Până în prezent au fost verificate peste 1.100 de dosare de la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) Argeş. Procedura de anulare a permiselor eliberate fraudulos în judeţul Argeş a început pe 10 martie, odată cu demararea acţiunii de verificare a tuturor dosarelor de examinare de la SPCRPCIV, susceptibile a fi fost întocmite cu încălcarea normelor legale sau prin orice alte mijloace frauduloase. Verificările sunt făcute cu sprijinul unor specialişti de la Directia Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. În toate cazurile confirmate de fraudă, prin ordin al prefectului va fi suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru titularii permiselor până la rămânerea definitivă şi irevocabilă a hotărârii judecătoreşti de anulare. Ordinul de suspendare va fi comunicat în termen de două zile titularului permisului de conducere, iar acesta, în termen de cinci zile, trebuie să se prezinte la unitatea de poliţie de care aparţine pentru predarea documentului.
Potrivit autorităţilor, peste 3.000 de persoane sunt suspectate că au obţinut în mod fraudulos permisul de conducere în judeţul Argeş. Dosarul eliberării frauduloase a permiselor de conducere, în care sunt judecaţi 28 de inculpaţi, dintre care 22 aflaţi în arest preventiv, se află pe rolul Curţii de Apel Târgu Mureş. Potrivit rechizitoriului întocmit de Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti, în perioada 2006 - iunie 2008, pe raza judeţului Argeş, grupul infracţional organizat şi-a desfăşurat activitatea acţionând în scopul obţinerii unor sume de bani pretinse şi primite de la mai multe persoane, pentru a le facilita acestora obţinerea în mod fraudulos a permiselor de conducere.

×
Subiecte în articol: observator argeş conducere permise