x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prefect, după decizia în cazul lui Piedone: Voi emite ordinul de repunere în funcție

Prefect, după decizia în cazul lui Piedone: Voi emite ordinul de repunere în funcție

de Redacția Jurnalul    |    21 Iun 2023   •   15:22
Prefect, după decizia în cazul lui Piedone: Voi emite ordinul de repunere în funcție

Prefectul Capitalei, Diana Anca Artene, afirmă că, după comunicarea oficială a dispozitivului sentinței în cazul lui Cristian Popescu Piedone, va emite ordinul de prefect de repunere în funcția de primar al Sectorului 5.

„Referitor la decizia luată astăzi de Înalta Curte de Casație și Justiție, în ce îl privește pe domnul Cristian Popescu Piedone, prin care a fost desființată condamnarea de la Curtea de Apel București, aceasta înseamnă, mai exact, că domnul Piedone are dreptul să își reia mandatul, fără nicio restricție legală. Condamnarea, respectiv temeiul încetării mandatului de primar al domniei sale, de la acel moment, a fost desființată, iar toate efectele condamnării sunt desființate retroactiv”, afirmă Diana Anca Artene.

Ea precizează că hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă, executorie și opozabilă tuturor, nici prefectul, nici consiliul local neavând opțiunea nerespectării ei, scrie Mediafax

„Așadar, după comunicarea oficială a dispozitivului sentinței, voi emite ordinul de prefect de repunere în funcție”, încheie Artene.

Fostul primar Cristian Popescu Piedone, condamnat în Dosarul Colectiv, este pus în libertate „de îndată”, potrivit deciziei de miercuri a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ). Decizia este definitivă.

În rejudecare, magistrații Înaltei Curți l-au achitat pe Popescu Cristian Victor Piedone pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu (autorizaţia SC Colectiv Club SRL), a înlăturat dispoziţia privind obligarea inculpatului Popescu Cristian Victor Piedone la plata cheltuielilor judiciare către stat și au anulat formele de executare emise în baza sentinţei penale nr. 1897 din data de 16.12.2019, pronunţată de Tribunalul Bucureşti-Secţia I Penală în dosarul nr. 17008/3/2016, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 566/A din data de 12 mai 2022, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia I Penală în acelaşi dosar privind pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone.

Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorului 5, se află în Penitenciarul Jilava, în executarea pedepsei de 4 ani și 3 luni de închisoare primită în dosarul Colectiv. La ora transmiterii știrii, se fac toate demersurile pentru punerea în libertate a fostului edil.

 

 

×