x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aşa se călătoreşte cu trenul în România!

Aşa se călătoreşte cu trenul în România!

19 Oct 2009   •   00:00

Călătoria cu trenul în România poate fi o adevărată aventură, în sensul că e posibil să nu mai ajungi la destinaţie. În ultima perioadă s-au înteţit accidentele în care sunt implicate trenurile, de la deraieri până la sabotaje şi nerespectarea semnalelor luminoase.



În rândurile de mai jos, însă, nu este vorba despre cele enumerate, ci despre păţania incredibilă a celor care s-au urcat duminică seară, din Bucureşti, în trenul care ar fi trebuit să-i ducă la Piteşti.



Despre ce este vorba. Săgeata albastră, cu trei vagoane pline de oameni, a plecat din Capitală, spre Piteşti, la ora 17:20, scrie antena3.ro. Biletele pentru această rută s-au împărţit în două: unul Bucureşti-Goleşti, iar cel de-al doilea Bucureşti-Piteşti. Cele două tichete au fost necesare pentru "asigurarea locului din tren", conform singurei explicaţii primită de călători.

Trenul cu trei vagoane s-a despărţit de unul la Titu, iar la Goleşti trebuia să rămână doar un vagon. Problema a fost că cei din vagonul doi nu au fost anunţaţi că trebuie să se mute în primul pentru a ajunge la destinaţia finală, adică Piteşti. Mai grav a fost faptul că trenul a plecat plin încă din Bucureşti, aşa că, situaţia s-a înrăutăţit la Goleşti, locul unde călătorii ar fi trebuit să se mute în primul vagon, deja plin de oameni.

"La Goleşti vagonul 1 era de două ori mai aglomerat decat metroul dimineaţa când pleacă toată lumea la servici", povesteşte Nuţă Rozalia din Piteşti, unul dintre ultimii călători care s-au dat jos din vagonul 2.

Dar abia acum a urmat distracţia pentru cei care nu au reuşit să se înghesuie în primul vagon. Asta deoarece: "Când să mă urc... supriză! Nu aveam pur şi simplu unde [...] Se bătea cu pumnii şi cu picioarele în geamuri şi în tren [...] iar nenea care composta biletele urla la ei să se urce mai repede în tren că deja au întârziat".

Prin urmare, "afară era un ger cumplit şi, într-un final eu şi încă vreo 10 persoane nu am mai avut unde să ne urcăm şi am sunat şi noi pe cine am putut să vina să ne ia din gară", mai spune Nuţă Rozalia, cea care a trimis şi imaginile din acest material.

×
Subiecte în articol: observator