x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ascensiunea spectaculoasă a familiei procurorului ”telepatic” Emilian Eva

Ascensiunea spectaculoasă a familiei procurorului ”telepatic” Emilian Eva

19 Iul 2015   •   17:02
Ascensiunea spectaculoasă a familiei procurorului ”telepatic” Emilian Eva

Fostul procuror Emilian Eva s-a înconjurat şi în viaţa privată de oameni decurcăreţi. Sunt spectaculoase ascensiunile profesionale şi financiare ale rudelor sale. Soţia a lucrat la ministerul Transporturilor în perioada privatizărilor scandaloase de la CFR,şi cât a fost consiler al unui director din CFR, anchetele procurilor DNA i-au ocolit pe şefii săi. Actele arată că soţia lui Eva minţea fără probleme şi în declaraţiile de avere în legătură cu bunurile soţului său. Pe de altă parte, şi socrul lui Eva era pus pe făcut bani. Cântă ca lăutar la nunţi, dar de când s-a înrudit cu procurorul face afaceri de zeci de mii de euro cu statul, relatează Antena 3.

Soţia procurorului, Cătălina Tudurachi, actuală Eva, a intrat în Baroul Iaşi ca stagiară în 2008 şi a devenit avocat definitiv în 2010. La scurt timp, s-a căsătorit cu Emilian Eva, care lăsa în urmă o relaţie zbuciumată de notorietate cu o altă avocată din Iaşi, Claudia Ciofu.

În 2012, scandalurile de la calea ferată ajung şi la DNA. Unul dintre directorii generali, Cristian Ghibu era vizat de anchete atât la Iaşi şi ulterior şi la centru. Însă Ghibu face o mişcare interesantă. O angajează pe Cătălina Eva în funcţia de consilier pe un salariu onorabil, aproape cât al său. Şi o ia cu el şi când ajunge secretar de stat în ministerul Transporturilor. Abia în 2014, când influenţa procurorului Eva a scăzut dramatic, Ghibu ajunge subiect serios de dosar penal.

Pe de altă parte, ca funcţionar în minister, Cătălina Eva avea datoria să depună anual declaraţii de avere. În aceste documente prinde doar informaţiile privind salariul soţului şi omite să declare un imobil dobândit de acesta în 2007. Nici procurorul nu declara nimic despre veniturile nevestei în nicio declaraţie de avere.

Textul integral aici

×