x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atentatul de la Charlie Hebdo. Klaus Iohannis a semnat în Cartea de Condoleanţe de la Ambasada Franţei

Atentatul de la Charlie Hebdo. Klaus Iohannis a semnat în Cartea de Condoleanţe de la Ambasada Franţei

08 Ian 2015   •   14:33
Atentatul de la Charlie Hebdo. Klaus Iohannis a semnat în Cartea de Condoleanţe de la Ambasada Franţei

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat azi în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Franţei în memoria victimelor atentatului de la sediul publicaţiei "Charlie Hebdo". "În aceste momente de adâncă durere doresc să transmit sincere condoleanţe şi întreaga solidaritate a naţiunii române cetăţenilor Republicii Franceze afectate de acest tragic eveniment. Sunt alături de familiile îndoliate şi familiile celor răniţi şi le asigur de profunda mea compasiune. România condamnă ferm acest act terorist şi rămâne solidară cu întreaga comunitate internaţională în lupta împotriva acestor acte crude lipsite de orice raţiune", se arată în mesajul semnat de preşedintele Iohannis.

Și premierul Victor Ponta a semnat Cartea de Condoleanțe de la Ambasada Franței.

"Doresc să transmit prin persoana ambasadorului Republicii Franceze la Bucureşti în primul rând solidaritatea Guvernului României, a românilor cu familiile care i-au pierdut pe cei dragi. Vreau să-mi exprim, de asemenea, indignarea pentru gesturi şi pentru acţiuni criminale care nu pot fi scuzate şi nu pot fi justificate în niciun fel. Vreau să transmit convingerea României că, alături de Franţa, de toate ţările lumii democratice şi civilizate, să luptăm pentru ca în viitor intoleranţa, terorismul, actele acestea inumane să poată fi, dacă este posibil, prevenite şi cu siguranţă să fie pedepsite atunci când au loc", a spus Ponta la Ambasada Franţei.

Atentatul comis ieri la sediul săptămânalului Charlie Hebdo din Paris s-a soldat cu 12 morţi, dintre care opt jurnalişti, şi 11 răniţi, patru dintre ei fiind în stare gravă, a anunţat miercuri seară procurorul general al Franţei, François Molins.

Printre cei ucişi se numără caricaturiştii Cabu, Charb, Tignous şi Wolinski, extrem de cunoscuţi în Franţa.

×