x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atentionare - Urmeaza viscol in Moldova si la munte

Atentionare - Urmeaza viscol in Moldova si la munte

22 Feb 2007   •   00:00

Administratia Nationala de Meteorologie a emis ieri o atentionare prin care avertizeaza autoritatile locale si centrale ca in intervalul urmator vor cadea precipitatii bogate din punct de vedere cantitativ si insotite de vant puternic.

Alerta este insotita de codul galben, care inseamna ca fenomenele meteorologice prognozate sunt obisnuite pentru zona respectiva, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati, existand riscul cresterilor de debite si niveluri.

"In intervalul 22 februarie (ora 14:00) - 23 februarie (ora 2:00) vor cadea precipitatii predominant sub forma de ploaie, care local vor depasi 10 - 15 l/mp si izolat 25 - 30 l/mp in Maramures, jumatatea de nord a Moldovei, nordul si estul Transilvaniei, Carpatii Orientali si in Muntii Apuseni. In intervalul 23 februarie (ora 2:00) - 24 februarie (8:00) va ninge, iar vantul va sufla tare in estul tarii si la munte, cu viteze de pana la 55 - 60 km/h, viscolind sau spulberand temporar ninsoarea", se arata in prognoza ANM.

×
Subiecte în articol: observator