x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avem nevoie de o Lege unitară a Pensiilor dezbătută atent în cadrul Parlamentului

Avem nevoie de o Lege unitară a Pensiilor dezbătută atent în cadrul Parlamentului

18 Oct 2009   •   00:00

"Avem nevoie de o Lege unitară a Pensiilor. Însă această lege trebuie dezbătută atent, în cadrul Parlamentului României, incluzând consultări cu pensionarii şi societatea civilă", aceasta este opinia unanimă a reprezentanţilor Organizaţiei de Seniori a PC.



Reuniţi astăzi la Palatul Parlamentului, peste 500 de seniori conservatori au mandatat conducerea partidului să se implice în elaborarea unei Legi Unitare a Pensiilor echitabilă, justă şi realistă. Ei mai spun că problematica pensiilor nu ar trebui să fie una cu caracter electoral. "Încercarea premierului Boc de a-şi ascunde eşecul politic în spatele adoptării Legii Pensiilor - deşi chiar el avizase negativ anterior o astfel de lege - este nedemnă de un prim-ministru al unei ţări europene. Chestiuni care vizează viaţa de zi cu zi a cinci milioane de români nu pot fi tratate în batjocură politică", se arată în apelul transmis de vârstnici conducerii PC. Vicepreşedintele conservator Cornel Ciontu a declarat că în rândurile organizaţiilor de seniori ale PC se va iniţia o serie de dezbateri pentru a găsi o formă cât mai corectă a legii unice e pensiilor. Astfel de evenimente vor fi organizate în perioada următoare în filialele PC. Ca şi astăzi, la acţiuni vor fi invitaţi şi reprezentanţi ai organizaţiilor de pensionari neafiliate politic (ONG). "PC este primul partid care organizează o astfel de dezbatere. Ne vom consulta şi cu opinia publică şi vom veni cu un set de propuneri pragmatice, pentru a crea o lege a pensiilor echitabilă şi corectă. Suntem conştienţi că această lege trebuie corelată cu legea unică a salarizării", a precizat Ciontu.

În mesajul lor seniorii conservatori menţionează că nu doresc ca punctul de pensie real să scadă. De asemenea, ei consideră că avem nevoie de o consultare naţională cu femeile pentru a înţelege dacă egalizarea vârstei de pensionare la 65 de ani este oportună pentru România de astăzi.
 
 

×
Subiecte în articol: observator