x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Averea lui Ceausescu - Valentin, pregatit sa-si ia bunurile

Averea lui Ceausescu - Valentin, pregatit sa-si ia bunurile

de Miruna Pasa Petru    |    14 Feb 2007   •   00:00
Averea lui Ceausescu - Valentin, pregatit sa-si ia bunurile

Fiul celor doi dictatori executati acum 17 ani, Valentin Ceausescu (foto), se pregateste, dupa nenumarate procese si anchete, sa-si recupereze bunurile care i-au fost luate in decembrie 1989.

In baza unei hotarari definitive, prin care Curtea de Apel Bucuresti a stabilit recent dreptul lui la restituirea tuturor bunurilor confiscate, Valentin Ceausescu poate incepe procedurile de recuperare. Peste 40 de tablouri, bijuterii, mobilier, bunuri de uz casnic, toate vor trebui predate de institutiile sau persoanele in custodia carora se afla, dupa ce hotararea judecatoreasca va fi investita cu formula executorie. In cazul in care custozii, oricine ar fi acestia, vor refuza restituirea benevola a bunurilor, Valentin Ceausescu are dreptul sa apeleze chiar si la executarea silita a deciziei.

METODE. Potrivit avocatului Radu Antal, in perioada urmatoare va intocmi, impreuna cu clientul sau, lista completa a tuturor obiectelor ce trebuie restituite si a persoanelor sau institutiilor care le detin, iar apoi vor incepe procedurile de somare. "Daca bunurile nu ni se vor preda, avem la dispozitie, fie executarea silita, fie calea penala impotriva custozilor, fie cea administrativa", ne-a declarat Antal. Decizia Curtii de Apel Bucuresti a confirmat definitiv si nevinovatia celor doi baieti ai cuplului Ceausescu. Judecatorii au stabilit astfel ca Valentin si Nicu nu au comis infractiunea de subminare a economiei nationale si ca, pe cale de consecinta, nu mai exista vreun temei juridic in baza caruia bunurile sechestrate de anchetatori sa nu fie restituite.

×
Subiecte în articol: observator