x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avertisment: „lumina din poartă-n poartă” e un gest periculos

Avertisment: „lumina din poartă-n poartă” e un gest periculos

de Mariana Zaharia    |    13 Apr 2020   •   10:35
Avertisment: „lumina din poartă-n poartă” e un gest periculos

Crenguțe de salcie și lumină sfântă duse din poartă-n poartă – aceasta este soluția găsită de mai mulți primari argeșeni pentru Florii și Paște. Cei de la Direcţia de Sănătate Publică trag însă un semnal de alarmă. „Luați lumină sufletească. Toate aceste măsuri anunțate înseamnă contact cu multe persoane, respectiv, pericol de îmbolnăvire”, spune directorul DSP Argeș, Sorina Honțaru.

 

„În Duminica Floriilor, între orele 11.00-13.00, cu ajutorul membrilor Comitetului Local pentru Situații de Urgență, vom împărți crenguțe de salcie doritorilor care vor fi găsiți la poartă. În noaptea de Înviere, între orele 00.30-02.00, fiecare familie doritoare va primi la poartă Lumina Sfântă a Învierii, prin intermediul acelorași persoane”, anunţa, înainte de Florii, primarul comunei argeşene Bradu, Dan Stroe. Ideea a fost preluată și de un alt edil argeșean, Constantin Bîlea, primarul din Oarja.

 

Cu mănuşi şi măşti

Inițiatorul ideii ne-a explicat faptul că s-a gândit că, așa cum împarte alimente, poate duce și candele. „Am cerut 3.500 de candele pe care le cumpăr cu 0,66 bani fiecare și le vom duce oamenilor în localitate. Dacă nu îi vom găsi, le vom lăsa lumina în fața porții. M-am gândit așa, pentru că îmi este teamă că oamenii vor încerca să iasă la Înviere, în ciuda ordonanțelor militare. Noi vom avea măști și mănuși”, a spus primarul Dan Stroe.

 

Mai bine lumină spirituală

Avertismentul autorităților din sănătate este, însă, clar: „Aceasta contravine indicațiilor. Dacă duc crenguțe, le ating și le dau apoi altor persoane. Şi în cazul lumânărilor e o problemă, oamenii trebuie să stea aproape unii de alții, ca să ia lumină. Eu recomand ca anul aceasta să ne rugăm fiecare în casele noastre, să aprindem candele în locuințe, lumină spirituală”, a declarat directorul DSP Argeș, Sorina Honțaru.

 

Mai mulți primari au cerut indicații clare de la Prefectură, întrebând dacă pot sau nu să le ducă lumină localnicilor, iar acum așteaptă o decizie.

 

 

×