x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator AVERTISMENT / Onţanu apără Şcoala Centrală

AVERTISMENT / Onţanu apără Şcoala Centrală

de Eugenia Mihalcea    |    23 Ian 2009   •   00:00

Blocul de locuinţe cu o înălţime de 45 de metri, care ar urma să fie ridicat lângă Şcoala Centrală din Bucureşti, nu va putea fi construit, după cum precizează primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu.



Edilul Sectorului 2 susţine că nu va semna autorizaţia de construire a blocului de locuinţe cu o înălţime maximă de 45 de metri, care ar urma să fie ridicat pe Strada Icoanei, lângă Şcoala Centrală, într-o zonă protejată. "Deşi investitorii au obţinut deja acceptul Ministerului Culturii, prin Direcţia de Culte, Cultură şi Patrimoniu Cultural Naţional al Municipiului Bucureşti, edilul Sectorului 2 nu va aproba construirea unui bloc înalt pe Strada Icoanei numerele 2-8, în imediata vecinătate a fostei Şcoli de Fete", informează într-un comunicat autoritatea locală.

Totodată, Onţanu solicită Ministerului Culturii şi specialiştilor Direcţiei de Culte, Cultură şi Patrimoniu Cultural Naţional al Municipiului Bucureşti "să analizeze cu mai mare responsabilitate cererile primite şi să nu mai acorde cu atâta uşurinţă avize pentru construirea de imobile noi în zone istorice ale Capitalei". Pe de altă parte, şi ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a declarat ieri că va ataca în instanţă avizul de construire a blocului, în condiţiile în care înălţimea maximă a imobilului o depăşeşte pe cea legală în zona respectivă.

×
Subiecte în articol: scoala