x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avertizare COD PORTOCALIU de inundaţii. Vezi zonele afectate

Avertizare COD PORTOCALIU de inundaţii. Vezi zonele afectate

18 Oct 2013   •   10:48
Avertizare COD PORTOCALIU de inundaţii. Vezi zonele afectate

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare Cod Portocaliu de inundaţii, valabilă 24 de ore, începând de vineri dimineaţă, pentru bazinul hidrografic Teleorman.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 18 octombrie, ora 10,00 - 19 octombrie, ora 10,00, pe râul Teleorman, în sectorul aval s.h. Tătărăştii de Sus - amonte s.h. Teleorman (judeţul Teleorman) este în vigoare avertizarea Cod Portocaliu de inundaţii, ca urmare a evoluţiei situaţiei hidrologice, a propagării viiturilor din amonte şi ţinând cont de evoluţia debitelor evacuate din acumularea piscicolă Stârci situată pe râul Valea Copacilor (afluent al Teleormanului).

INHGA precizează că râul Teleorman este îndiguit pe sectorul Tătărăştii de Sus - sat Ducu, iar creşterile de debite şi niveluri prognozate vor conduce la depăşirea Cotelor de apărare.

Pe de altă parte, hidrologii anunţă că atenţionarea Cod Galben de pe celelalte bazine hidrografice avertizate anterior nu mai este în vigoare începând din 18 octombrie, ora 10,00.

Avertizarea Cod Portocaliu a fost transmisă de către INHGA: Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţiei Naţionale 'Apele Române', Ministerului Administraţiei şi Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A. şi Administraţiilor Bazinale de Apă: Crişuri, Mureş, Olt şi Argeş-Vedea.

×