x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avioane MIG 29, scoase la vanzare

Avioane MIG 29, scoase la vanzare

03 Apr 2004   •   00:00

Personalul civil de la Baza Aeriana Mihail Kogalniceanu a primit pe 1 aprilie un preaviz de 30 de zile pentru a parasi unitatea.

Decizia a fost luata pentru ca restructurarea Bazei Aeriene trebuie incheiata pana la sfarsitul acestei luni, actiunea facand parte din programul de reforma al Ministerului Apararii Nationale.

REORGANIZARE. Daca cei 60 de civili au primit preaviz, militarii de la Mihail Kogalniceanu nu vor fi dati afara, ci vor fi transferati in alte unitati din tara, in functie de planul de restructurare. Seful Bazei Aeriene de la Mihail Kogalniceanu, comandorul Victor Luchian, a declarat ca in urma restructurarii in unitate va ramane o escadrila de elicoptere si aproximativ 100 de angajati pentru logistica si paza. Totodata, avioanele MIG 21, aflate mult timp la Aeroportul Mihail Kogalniceanu, au fost transferate la baza militara de la Borcea, iar MIG-urile 29 vor fi scoase la vanzare. Astfel, in Baza Aeriana de la Mihail Kogalniceanu nu vor mai ramane decat elicoptere Puma si Alouette, care vor fi puse la dispozitia Aliantei Nord Atlantice pentru apararea aeriana.

CONSILIERE.

Aceasta nu va fi singura baza militara restructurata, urmand ca in viitorul apropiat si alte unitati din tara sa intre intr-un proces de reorganizare. Ministerul Apararii Nationale a incheiat un acord cu societatea North Brunn, specializata printre altele in managementul bazelor militare. Aceasta firma a primit un contract din partea Fortelor Militare Americane pentru realizarea unui centru militar in Bulgaria, iar pe romăni ii va consilia in privinta realizarii restructurarii bazelor militare.

INVESTITII. Militarii nu exclud posibilitatea ca Baza Aeriana de la Mihail Kogalniceanu sa fie ocupata de soldatii americani. Speculatiile pe aceasta tema sunt alimentate si de faptul ca, in timpul razboiului din Irak, la Mihail Kogalniceanu au stationat soldati americani, iar investitiile facute de ei in baza se ridica la aproximativ 20 de milioane de dolari. Ei au imbunatatit drumurile, sistemul de comunicatii al Bazei Aeriene 57 Mihail Kogalniceanu si s-au preocupat de cresterea numarului de linii telefonice din baza. De asemenea, americanii au mai alocat cateva zeci de mii de dolari pentru imbunatatirea sistemului de electricitate de la Baza Aeriana.
Gina Anton

×
Subiecte în articol: observator baza kogalniceanu