x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avocatul Cătălin Dancu anunţă că săptămâna viitoare va fi depusă la CEDO plângere în cazul Becali

Avocatul Cătălin Dancu anunţă că săptămâna viitoare va fi depusă la CEDO plângere în cazul Becali

15 Apr 2009   •   00:00

Unul dintre avocaţii lui Gigi Becali, Cătălin Dancu, a afirmat, după audierea în Comisia de abuzuri din Senat, că va face plângere împotriva României la CEDO şi că va solicita Curţii Europene să dezbată în regim de urgenţă această plângere.



"Am anunţat Comisia că săptămâna viitoare, în lumina tuturor documentelor, vom depune în regim de urgenţă o plângere la CEDO împotriva României şi vom solicita preşedintelui Curţii ca să dezbată în regim de urgenţă problema drepturilor încălcate în privinţa lui George Becali", a declarat Cătălin Dancu.

El a mai spus că a considerat normal să prezinte cazul membrilor Comisiei de abuzuri din Senat.

"Am prezentat în concret elementele pe care noi le considerăm ca fiind încălcări flagrante ale legii şi abuzuri pe care autorităţile le-au exercitat în urmărirea penală faţă de George Becali. Mi s-a părut corect ca, înainte de a face această plângere împotriva României, comisia senatorială să analizeze în prealabil aceste abuzuri şi să formuleze un raport pe care să-l înainteze CSM, consiliu care să ia act de plângerea noastră, de recomandările comisiei senatoriale şi să se pronunţe, în urma verificării şi analizării activităţii judecătorilor, dacă s-au încălcat sau nu drepturile domnului Becali, astfel încât şi CEDO să aibă un raport complet atât din partea CSM, cât şi a comisiei senatoriale", a mai susţinut avocatul lui Gigi Becali.

Potrivit acestuia, abuzurile se referă la încălcări privind dreptul la apărare al lui George Becali, sunt abuzuri ale procurorilor în legătură cu exercitarea unor drepturi procesuale privind refuzul nejustificat de a lua legătura cu avocaţii aleşi, refuzul nejustificat de a pune la dispoziţia avocaţilor acte din dosar pe care le puteau ataca în termen legal, abuzuri şi modul în care s-a realizat "hold-up-ul".

"Vătămarea sa a fost chiar arestul preventiv la care este supus. Cel mai grav abuz este că egalitatea de tratament a unui cetăţean în faţa legii nu este asigurată, întrucât cei care sunt hoţi şi care au realizat şantajul şi ameninţarea la adresa sa sunt liberi, în timp ce cel care a încercat să-şi apere familia şi proprietatea personală este închis", a mai spus Dancu, precizând că audirea lui Gigi Becali în Comisia de abuzuri din Senat nu este necesară momentan.

"Comisia senatorială poate ca, pe baza analizării rapoartelor noastre şi a documentelor pe care le vor cere din partea procurorilor, să solicite în mod clar un punct de vedere şi un control al CSM împotriva judecătorilor şi procurorilor, iar acesta să fie înaintat către comisia de specialitate, care îl va da publicităţii. Este normal şi corect ca o autoritate independentă să aducă în atenţia opiniei publice, dacă constatările noastre sunt corecte sau nu, iar acest raport va fi înaintat CEDO", a mai afirmat Cătălin Dancu.

Totodată, el a precizat că săptămâna viitoare, marţi, se va prezenta din nou la Comisia de abuzuri din Senat pentru a aduce şi alte documente relevante în acest caz.
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator becali abuz