x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, condamnă atentatele de la Berlin, Zurich şi Ankara

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, condamnă atentatele de la Berlin, Zurich şi Ankara

20 Dec 2016   •   15:00
Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, condamnă atentatele de la Berlin, Zurich şi Ankara
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, condamnă atentatele de la Berlin, Zurich şi Ankara, în care şi-au pierdut viaţa oameni nevinovaţi şi a fost asasinat un reprezentant al diplomaţiei ruse.


"Berlin, Zurich şi Ankara, ca şi întreaga Europă, trec, în ultimele ore, prin momente grele, în care democraţia şi siguranţa cetăţenilor sunt puse la grea încercare. În faţa acestui val de violenţe gratuite, Avocatul Poporului transmite condoleanţe familiilor victimelor şi îşi exprimă solidaritatea cu persoanele rănite şi cu popoarele german, elveţian şi rus", se arată într-un comunicat transmis, marţi, de purtătorul de cuvânt al Avocatului Poporului.

Ambasadorul Rusiei în Turcia, Andrei Karlov, a fost împuşcat, luni, de un poliţist turc în vârstă de 22 de ani în timpul inaugurării unei expoziţii foto şi a murit la scurt timp după aceea la un spital din Ankara.

Tot luni, la Berlin, un camion a intrat într-un târg de Crăciun, lovind numeroşi vizitatori. Potrivit poliţiei germane, numărul persoanelor decedate a ajuns la 12. Un număr de 48 de persoane, unele cu răni foarte grave, au fost transportate la spital, precizează EFE.

Şi în Zurich cel puţin trei persoane au fost rănite luni într-un schimb de focuri înregistrat în apropiere de un centru islamic din oraş, a informat poliţia locală, citată de EFE. Autorii atacului au fugit, în timp ce poliţia a înconjurat zona şi a organizat un amplu dispozitiv de căutare, potrivit aceloraşi surse.

Sursa: AGERPRES

×