x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Azi, o zi de grevă generală

Azi, o zi de grevă generală

de Diana Scarlat    |    22 Apr 2010   •   00:00

Federaţiile sindicale din învăţământ sunt astăzi în grevă generală, în cea de-a patra zi a probei de evaluare a competenţelor digitale la Bacalaureat.

Profesorii afiliaţi la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Federaţia "Spiru Haret" şi Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) s-au arătat nemulţumiţi după întâlnirea pe care au avut-o marţi, cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, mai ales pentru că ministrul nu i-a întrebat nimic despre grevă.

Ministerul Educaţiei a anunţat, la începutul săptămânii, că nu interzice profesorilor să participe la greva din 22 aprilie, dar solicită inspectoratelor şcolare judeţene să prezinte din timp situaţia acestor cadre didactice, iar în cazul în care nu vor fi înlocuitori, proba de Bacalaureat s-ar putea amâna. MECTS a anunţat ieri că proba de competenţe digitale de astăzi se va desfăşura normal în 750 de şcoli dintr-un total de 886 anunţate pentru acest test. Reprogramarea probei a fost cerută doar în 136 de unităţi şcolare, iar în 40 au fost înlocuiţi profesorii. 111 cadre didactice care fac parte din comisiile de Bacalaureat au cerut să fie înlocuite pentru că participă la grevă.

"De fapt, greva nu va afecta 10 judeţe, respectiv: Buzău, Bistriţa, Bihor, Călăraşi, Dâmboviţa, Ilfov, Mureş, Neamţ, Satu-Mare şi Vâlcea", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Melania Vergu. Şi sindicaliştii din administraţia publică au declarat ieri, după discuţiile de la Ministerul Muncii, că nu au primit nici o soluţie pentru problemele pe care le au şi vor continua protestele anunţate, sindicaliştii de la Publisind şi Sed Lex ameninţând că vor declanşa şi ei acţiuni de protest. La 29 aprilie se va organiza un miting în Piaţa Victoriei, iar la 5 mai va fi grevă generală.

×
Subiecte în articol: scoala