x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bac - Promovabilitate mai mică

Bac - Promovabilitate mai mică

07 Iul 2008   •   00:00
Bac -  Promovabilitate mai mică

Promovabilitate mai mică şi mai mulţi absolvenţi eliminaţi din sală, pentru că au încercat să copieze. Acestea sunt rezultatele din acest an ale examenului de Bacalureat.



Promovabilitate mai mică şi mai mulţi absolvenţi eliminaţi din sală, pentru că au încercat să copieze. Acestea sunt rezultatele din acest an ale examenului de Bacalureat.

Pentru moment, Ministerul Educaţiei nu a anunţat încă rezultatele centralizate. Conform datelor obţinute pînă acum există diferenţe foarte mari de promovabilitate de la un judeţ la altul.

La Bucureşti, procentul de promovabilitate înainte de soluţionarea contestaţiilor este de 78%, mai mic decît anul trecut. Cei care au fost nemulţumiţi de notare au putut depune contestaţii. La centrele de corectare din Capitală cele mai multe solicitări de recorectare a lucrărilor au fost la matematică şi la probele de profil de la liceele tehnologice.

ELIMINAŢI. Pentru că au încercat să copieze, peste 150 de elevi din toată ţara au fost daţi afară din sala de examen. Potrivit Ministerului Educaţiei, candidaţii eliminaţi de la o probă vor relua examenul în sesiunea a doua. După afişarea notelor, mulţi elevi şi profesori au recunoscut că s-a copiat la Bacalaureat pe rupte în toată ţara şi prin orice metodă: cu fiţuici, cu telefoanele mobile sau chiar direct din cărţi, sub ochii îngăduitori ai supraveghetorilor.

Ministerul Educaţiei refuză să facă vreo declaraţie privind fraudele reclamate de profesori pînă la 9 iulie, cînd se vor afişa rezultatele finale.


×
Subiecte în articol: scoala