x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BACALAUREAT 2015. Notată din greşeală cu 1 la matematică, deşi lucrarea era de 10!

BACALAUREAT 2015. Notată din greşeală cu 1 la matematică, deşi lucrarea era de 10!

10 Iul 2015   •   12:27
BACALAUREAT 2015. Notată din greşeală cu 1 la matematică, deşi lucrarea era de 10!

Diana Toader, elevă la clasa “Economic” la Colegiul Tehnic “I.D.Lăzărescu” din Cugir, judeţul Alba, cunoscută ca fiind una dintre cele mai bune eleve ale clasei, a fost notată  la lucrarea la proba de Matematică a Bacalaureatului din acest an, de către profesorii din Sibiu, localitate în care s-au corectat lucrările pentru orașul Cugir, cu nota 1.00!

Lucrarea eminentei eleve era de nota 10, dar după cum susțin profesorii sibieni, dintr-o eroare, s-a omis să se adauge cifra zero scrie ziarulunirea.ro.

Situația a produs consternare, în cazul elevei şi a familiei sale, dar şi în rândul cadrelor didactice ale școlii, care au contestat nota la președintele Comisiei de bacalaureat de la Cugir, condusă de conf. dr. ing. Cornel Velescu, de la Universitatea de Vest Timișoara.

În urma recorectării lucrării s-a constatat  eroarea, iar eleva și-a primit binemeritata notă de zece. În urma contestației, eleva a obținut media generală 9,11.

Contactată telefonic, Marcela Dărămuș, inspector școlar general al județului Alba, a spus că greșeala dascălilor corectori a apărut ca urmare a oboselii și nu a existat intenție. ”Îmi pare rău de ceea ce s-a întâmplat, colegii mei au lucrat până târziu. Important este că s-a remediat rapid și vreau să felicit absolventa care s-a pregătit remarcabil”.


×
Subiecte în articol: bacalaureat 2015 matematica nota note greseala