x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bacău: Bărbatul care şi-a ucis fetiţa suferă de schizofrenie

Bacău: Bărbatul care şi-a ucis fetiţa suferă de schizofrenie

12 Oct 2009   •   00:00

Medicii legişti de la Institutul "Mina Minovici" din Capitală au stabilit că bărbatul din Bacău acuzat că şi-a ucis cu cuţitul fetiţa în vârstă de trei ani are schizofrenie. Institutul de Medicină Legală Iaşi precizase că bărbatul consumase droguri în ziua comiterii crimei, arată Mediafax.



Concluzia medicilor legişti de la Institutul "Mina Minovici" din Capitală, care au făcut o expertiză psihiatrică, la solicitarea Penitenciarului Jilava, unde este internat bărbatul, Alexandru Gavrilă, a fost că acesta are schizofrenie, astfel că nu avea discernământ în momentul comiterii faptei.

În acelaşi timp, Institutul de Medicină Legală din Iaşi, care a făcut analize toxicologice în acest caz, a precizat, în raportul transmis duminică procurorilor, că Alexandru Gavrilă consumase droguri în ziua în care a comis crima. "Am solicitat efectuarea unui supliment de expertiză, deoarece rezultatul de la Iaşi a indicat că inculpatul a fost sub influenţa substanţelor halucinogene, în speţă cannabis. Cei de la Mina Minovici nu aveau această informaţie şi le-am pus la dispoziţie expertiza de la Iaşi", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, procurorul de caz Felix Bănilă. El a mai spus că a solicitat ca expertiza psihiatrică suplimentară să fie făcută de urgenţă.

Alexandru Gavrilă a fost reţinut, la sfârşitul lunii septembrie, după ce şi-a înjunghiat fetiţa în vârstă de trei ani, copila murind ulterior la spital. Bărbatul a fost prins după ce a provocat un accident rutier, maşina pe care o conducea intrând într-un autocar în care se aflau 40 de pasageri şi răsturnându-se.

Potrivit anchetatorilor, Alexandru Gavrilă se afla la locuinţa socrilor săi, împreună cu aceştia, cu soţia şi cu fiica în vârstă de trei ani şi două luni, iar la un moment dat a luat cuţit de bucătărie, şi-a trezit fetiţa din somn şi a înjunghiat-o în zona gâtului şi a inimii. Fetiţa a fost transportată de urgenţă la spital, de către mama sa, însă medicii nu au putut să o salveze. Gavrilă a fost arestat preventiv, de Tribunalul Bacău, sub acuzaţia de omor calificat.

Procurorul Felix Bănilă, care l-a audiat pe bărbat, spunea că acesta nu regretă fapta comisă. "Inculpatul recunoaşte în totalitate fapta comisă, însă mi s-a părut foarte important că nu regretă fapta. Dă o oarecare inspiraţie divină gestului său. Este vorba despre o acţiune spontană. La câteva minute după ce a intrat în locuinţa socrilor săi pentru a-şi lua fetiţa acasă, a pus mâna pe un cuţit de bucătărie, s-a dus la fetiţă şi a înjunghiat-o în zona inimii şi a gâtului", declara Felix Bănilă. Alexandru Gavrilă este fost sportiv de performanţă.

×
Subiecte în articol: observator