x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Banca Mondială a sprijinit România în combaterea poluării cu nutrienţi cu peste 110 milioane de euro

Banca Mondială a sprijinit România în combaterea poluării cu nutrienţi cu peste 110 milioane de euro

de Redacția Jurnalul    |    10 Oct 2023   •   22:30
Banca Mondială a sprijinit România în combaterea poluării cu nutrienţi cu peste 110 milioane de euro

Banca Mondială a sprijinit România în eforturile sale de combatere a poluării cu nutrienţi din ultimele două decenii, cu peste 110 milioane de euro investite în comunităţile locale şi cu asistenţă acordată Guvernului pentru consolidarea capacităţii administrative, a declarat marţi Anna Akhalkatsi, Manager de Ţară pentru România în cadrul Băncii Mondiale.

Aceasta a participat, alături de ministrul Mediului, Mircea Fechet, la conferinţa finală a proiectului "Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi" (CIPN). Proiectul este parte a demersurilor Guvernului României de asigurare a implementării Directivei Nitraţi, prin care se urmăreşte reducerea poluării cu nutrienţi din surse agricole.

"Banca Mondială a sprijinit România în eforturile sale de combatere a poluării cu nutrienţi din ultimele două decenii, cu peste 110 milioane de euro investite în comunităţile locale şi cu asistenţă acordată Guvernului pentru consolidarea capacităţii administrative. Apreciem colaborarea excelentă cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor pe tot parcursul proiectului, precum şi angajamentul Guvernului de a aduce România în conformitate cu Directiva UE privind nitraţii, de a promova bunele practici agricole şi de a mobiliza fonduri europene pentru îmbunătăţirea gestionării poluării cu nutrienţi. Eforturile României de a reduce poluarea mediului trebuie să continue", a declarat Anna Akhalkatsi, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului.

Proiectul CIPN a fost finanţat de Guvernul României, dintr-un împrumut de la Banca Mondială, şi s-a derulat în două faze de finanţare. Prima fază a demarat în 2008 şi s-a încheiat în 2017, finanţând un număr de 86 de platforme de management de gunoi de grajd. Finanţarea adiţională a proiectului a fost alocată până în decembrie 2023.
 

×
Subiecte în articol: Banca Mondiala poluare