x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Baneasa - Cutia Pandorei

Baneasa - Cutia Pandorei

de Iulia Barbu    |    15 Dec 2006   •   00:00
Baneasa - Cutia Pandorei

Becali a cumparat drepturile litigioase pentru 40 de hectare in nordul Bucurestiului. Nici vorba insa de vreo punere in posesie. Becali se pregateste sa isi obtina mosia in instanta. Pe principiul doi se bat si al treilea castiga, altcineva este fericitul proprietar al paradisului verde din Baneasa.

Becali a cumparat drepturile litigioase pentru 40 de hectare in nordul Bucurestiului. Ele au fost trecute deja, cel putin pe hartie, in averea latifundiarului, ridicandu-i cu mult cota. Nici vorba insa de vreo punere in posesie. Becali se pregateste sa isi obtina mosia in instanta. Pe principiul doi se bat si al treilea castiga, altcineva este fericitul proprietar al paradisului verde din Baneasa.

Doua dosare au fost validate de catre Comisia Muncipiului Bucuresti pentru aplicarea Legilor Fondului Funciar. Acest precedent nu face decat sa deschida cutia Pandorei pentru mult ravnita mosie a Contesei de Montesquieau. O data ce s-a muscat din terenul Statiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura, nimic nu va mai sta in calea desfiintarii totale a acesteia si a transformarii ei intr-o posibila zona rezidentiala. Cursa pentru obtinerea terenului din zona de nord a Capitalei a antrenat forte de tot soiul, de la oameni cu bani si cu influente pana la contracte camataresti.

In tot acest timp, prin Hotararea nr. 917/ 20.04. 2006 a fost validat dosarul lui Bleanca Petru, formulat in temeiul Legii nr. 247/ 2005. Subcomisia de aplicarea a Legilor Fondului Funciar de pe langa Consiliul Local al Sectorului 1 a decis validarea a 2,8 hectare pe amplasamentul statiunii Pomicola. Pasul urmator este predarea terenului de Agentia Domeniilor Statului. Celalalt dosar, validat prin Hotararea 33762/ 19.10.2006 este pe numele lui Stoiu Georgeta, pentru care a fost delimitata o suprafata de 40.000 de metri patrati, tot pe terenul statiunii.

CASCADA PROCESELOR. Reactiile validarilor nu au intarziat sa apara. Virgil Viorel Tudorache, mandatarul lui Gigi Becali, a fost primul care a depus mai multe plangeri penale atat la DNA, cat si la Parchetul General. "La Primaria Sectorului 1 se fac validari dupa bunul plac. Pentru unele dosare se fac interventii mari. O sa dovedesc cu acte ca s-au facut abuzuri in seviciu si ca s-au furat acte de la dosare", a declarat acesta. Mai mult decat atat, Gigi Becali se pregateste la randu-i sa intocmeasca plangeri penale pentru nu mai putin de 12 dosare de retrocedare. Initial, latifundiarul a cumparat drepturile litigioase ale boierului Miclescu, care l-au facut proprietarul imaginar a 27 de hectare. Au urmat insa achizitionari in cascada, care au dus la impresionanta cifra de 40 de hectare. Nici un hectar nu a fost insa validat pe numele latifundiarului.

SARACI VS BOGATI
Statiunea a primit insa mai multe notificari din partea lui Gigi Becali, in care cere retrocedarea terenului de la Pomicola. Conducerea unitatii sustine ca acestea au fost trimise in mod nejustificat pe adresa statiunii. "Suprafetele trecute in notificari nu se gasesc in curtea institutului nostru. Ele se afla impartite in doua sole compacte in cu totul alta parte si nu pe locatia de la numarul 4, unde figureaza statiunea noastra. Sa nu uitam nici faptul ca vorbim despre o proprietate publica a statului, care ar trebui sa fie protejata de lege. Ma intreb totusi unde este dreptatea?", a adaugat Adela Barbulescu, directorul Statiunii.

×
Subiecte în articol: observator