x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bărbatul rănit în scandalul din Deta şi reţinut ulterior a fost arestat preventiv

Bărbatul rănit în scandalul din Deta şi reţinut ulterior a fost arestat preventiv

de Mediafax    |    25 Aug 2011   •   13:10
Bărbatul rănit în scandalul din Deta şi reţinut ulterior a fost arestat preventiv

Unul dintre barbatii raniti in scandalul din Deta, Stefan Alexandru, care fusese retinut dupa ce in locuinta sa au fost gasite un incarcator si mai mai multe cartuse, a fost arestat preventiv, azi, pentru 29 de zile, de catre magistratii Judecatoriei Deta, pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor si ultraj contra bunelor moravuri.

Potrivit probelor existente la dosar, in noaptea de 23 spre 24 iulie, Stefan Alexandru a intrat intr-un bar-discoteca din orasul Deta, judetul Timis, si i-a determinat pe angajatii acestuia sa opreasca muzica si sa aprinda luminile, dupa care a amenintat persoanele din discoteca cu un pistol.

"Cei aflati in respectiva locatie au avut convingerea ca este o arma cu glont, deoarece au vazut cartusul blocat cand acesta a incercat sa-l armeze, ceea ce le-a creat o puternica stare de teama. In acest context, persoanele aflate in local au parasit in fuga incinta acestuia, manifestari care au produs scandal public, tulburand grav ordinea si linistea publica", spun procurorii.

Potrivit anchetatorilor, Stefan Alexandru este unul dintre barbatii raniti de Bogdan Roman si Calin Roman, fiii primarului din Deta, in timpul scandalului din noaptea de 23 spre 24 iulie de pe terasa barului "Tabu" din localitate, in urma caruia trei tineri au fost injunghiati.

Agresorul a fost identificat ca fiind Bogdan Daniel Roman (31 de ani), fiul primarului din orasul Deta, Petru Roman (PDL). Potrivit politistilor, si fratele acestuia, Calin Roman (27 de ani), a fost implicat in scandal.

Initial, in aceasta cauza au fost retinuti fiul cel mic al primarului din Deta, Calin Roman, si alti trei tineri, in timp ce fiul cel mare al edilului, Bogdan Roman, a fost cautat de politisti, el fiind dat in urmarire generala si in consemn la frontiera in urma altercatiei.

In 25 iulie, Judecatoria Deta a decis arestarea pentru 29 de zile a lui Calin Roman si a lui Radu Gherghel, Daniel Vasile Birzan si Valentin Pavel Strimtu, in timp ce pe numele lui Bogdan Roman s-a emis mandat de arestare in lipsa pentru 30 de zile, el fiind suspectat ca a taiat cu sabia trei tineri in urma conflictului din Deta.

Bogdan Roman a fost prins ulterior de anchetatori, in zona Pietei Unirii din centrul Timisoarei. Dupa confirmarea mandatului, Bogdan Roman a fost dus in arestul Politiei Judetene Timis.
In urma acestui scandal, ministrul de Interne, Traian Igas, a dispus o ancheta la Deta, seful Politiei Romane, Liviu Popa, mergand in Timis. Acolo, Liviu Popa anunta ca seful Politiei Deta, seful Compartimentului de Ordine Publica si trei lucratori de Politie din Deta sunt cercetati prealabil in urma scandalului in care au fost implicati fiii primarului democrat-liberal din localitate.

Ulterior, ministrul Traian Igas anunta ca seful Politiei Deta, Viorel Golosie, a demisionat din functie, in timp ce Liviu Popa preciza ca va continua totusi cercetarea prealabila a acestuia. Pe de alta parte, Viorel Golosie a ajuns la spitalul din Deta dupa ce i s-a facut rau, el fiind cunoscut cu afectiuni, intre care hipertensiune arteriala si boala coronariana. Totodata, seful Politiei Romane anunta ca Golosie si-a depus raportul de pensionare.

Seful IGRP, Liviu Popa, declara ca politistii care au intervenit in timpul incidentului de la Deta au actionat conform procedurilor, dar verificarea privind activitatea Politiei de la Deta a constatat neajunsuri care vor face obiectul unor cercetari prealabile extinse in cazul a zece agenti si ofiteri.

×