x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu: În urma intervenţiei din Libia, va creşte riscul terorist

Băsescu: În urma intervenţiei din Libia, va creşte riscul terorist

23 Mar 2011   •   13:00
Băsescu: În urma intervenţiei din Libia, va creşte riscul terorist
Sursa foto: Bogdan Iurascu/JURNALUL NAŢIONAL

Prezent la bilanţul pe anul trecut al Serviciului Român de Informaţii, preşedintele Traian Băsescu a declarat că în anul 2010, SRI a realizat cele mai bune performanţe. Potrivit şefului statului, modernizarea rapidă a instituţiei a fost posibilă pentru că nu a putut fi influenţată prin numiri de politicieni.

"Deşi SRI s-a aflat într-un proces de reorganizare, în paralel s-a desfăşurat şi activitatea operativă care a crescut în calitate. Anul 2010 a fost anul în care SRI a realizat cele mai bune performante, cel putin de când ştiu eu acest serviciu", a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului a precizat că pregătirea SRI pentru era informatică este extrem de importantă şi a insistat pe faptul că restructurarea nu este un proces care încheie procesele de modernizare. "SRI trebuie să dobândească calitatea de adaptare continuă la realităţile operative", a spus Traian Băsescu.

"Pregătirea noii strategii SRI în era informatică este un pilon important. (...) Am atenţionat legat de noua strategia asupra unui lucru pe care l-am văzut din realităţi. Adaptarea la era informatică nu trebuie să neglijeze capacitatea de a culege informaţie din sursa umană", a precizat preşedintele.

La finalul discursului său, Băsescu a declarat că modernizarea rapidă a SRI a fost posibilă pentru că nu a putut fi influenţată prin numiri de politicieni: "Din 2004, eu nu am mai acceptat nici un fel de intervenţie în numirile la nivel central sau judeţean".

Băsescu a atras atenţia asupra riscului terorist
Preşedintele Traian Băsescu a mai spus că a atras atenţia asupra riscului terorist care ar putea să crească, ca urmare a intervenţiei din Libia. Şeful statului a menţionat că trebuie luate toate măsurile pentru a nu fi nepregătiţi din acest punct de vedere.

"Am atras atenţia în cadrul bilanţului şi asupra riscului terorist care, în opinia noastră, ca urmare a intervenţiei din Libia va creşte sigur, fără a avea România ca principală ţintă. Dar, există riscul ca urmare a intervenţiei să avem o perioadă de instabilitate în Nordul Africii, să fie atrase grupări islamiste extremiste în activităţi teroriste, ca urmare a intervenţiei din Libia şi trebuie să se ia din timp toate măsurile pentru ca eventuale creşteri ale riscului terorist să nu ne prindă nepregătiţi", a mai afirmat şeful statului.

×
Subiecte în articol: băsescu traian SRI