x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu regretă flota comercială şi vremurile când era comandant

Băsescu regretă flota comercială şi vremurile când era comandant

07 Apr 2009   •   00:00
Băsescu regretă flota comercială şi vremurile când era comandant

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" din Constanţa, că regretă că a trecut vremea în care se afla la comanda unor nave ale flotei comerciale, scrie Antena3.ro.

Şeful statului a mărturisit, la ceremonia de lansare a Parteneriatului între Liga Navală din SUA şi Liga Navală din România, că regretă că a trecut perioada când comanda nave ale flotei comerciale. "Există un regret al meu în raport cu perioada când eram pe mare, comandam nave ale flotei comerciale, şi nu orice nave! Regretul este că acest timp a trecut. De multe ori mi-aş dori din tot sufletul să revin la perioada în care meseria mă confrunta zilnic cu natura, cu viaţa adevărată. Aş vrea să revin la zilele când aveai decizia fundamentală şi ea nu putea fi decât bună, pentru că altfel riscai să nu-ţi aduci nava şi echipajul acasă. Mi-aduc aminte cu plăcere momente care se povestesc şi astăzi în folclorul marinăresc, fie că este vorba de incendiul prin care am trecut cu nava Argeş, prin bombardamentul prin care am trecut cu petrolierul Crişana sau prin momentele extrem de dificile din strâmtori cu nava care mi-a fost cea mai dragă: petrolierul Biruinţa", a afirmat Traian Băsescu, citat de Mediafax.

Şeful statului a vorbit apoi despre "sentimentul utilităţii" şi despre sentimentul de a depinde de tine însuţi, dar şi despre acea "echipă formidabilă" care este "un echipaj, de la marinarul stagiar şi până la comandant". "Aveai sentimentul responsabilităţii maxime şi al dăruirii maxime. Ştiai şi toţi cunoaştem bine acest sentiment, când te dedici acelei bucăţi de ţară, când îi dai tot ca să-ţi dea siguranţă, când îi dedici ziua şi noaptea navei, echipajului tău, asta-ţi este meseria", a spus Băsescu. Fostul comandant de navă a mai vorbit despre "meseria" de marinar, pe care o consideră o meserie "pentru oameni generoşi şi puternici, pentru oameni drepţi, pentru oameni care au forţa să înfrunte cu exactitate şi curaj natura". (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator