x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu Superstar

Băsescu Superstar

de Luiza Moldovan    |    09 Oct 2013   •   20:16
LA VIE EN MOV
Îmi place din ce în ce mai mult de Băsescu. Abia aştept să se facă seară ca să-l văd iar la televizor, să-i aud vocea lui răguşit-inconfundabilă, uneori suferind de o subtilă dislalie, care-i sporeşte farmecul. Prefer să-l ascult, nu să-l văd, pentru că nu am înţeles nici acum, după, iată, nouă ani de prezenţă continuă în viaţa mea, în care dintre ochii dumnealui să mă uit. Zilele trecute l-am auzit spunând că el nu iese din politică decât cu picioarele-nainte şi m-a cuprins panica doar imaginându-mi că s-ar putea să nu-l mai văd niciodată. Brrr. Asta nu.

Intensa activitate mediatică a preşedintelui îmi creează reflexe pavloviene: se face şase, şase şi ceva, poc, încetez orice activitate şi mă duc să-l caut în teve. E un star. E aproape un star rock îmbrăcat la costum. Are o sălbăticiune ciudată. Îmi pare rău că şi-a tuns fâşia aia de păr care-i traversa capul cum traversează un transatlantic... ăăăă... Atlanticul. Mi-l imaginez în faţa oglinzii, repetându-şi discursul pe ziua în curs. “Buuuuuun... Astăzi despre ce mai vorbim? Despre pactul de coabitare. Perfect. Să nu uit să mă gândesc la următoarea temă, pentru emisiunea de mâine, iar sâmbătă seara să-mi fac o agendă pentru săptămâna care urmează. Să nu mă prindă agenda de lucru descoperit la subiecte!”.

Mie mi-a părut rău când a zis că nu iese din politică decât cu picioarele înainte. Aşa, mi-am dat seama ce om perfect pentru o carieră în televiziune a pierdut, nu-i aşa, peizajul-mediadig-românezg. La cât de mult îi place să apară, mi-l şi imaginam într-o emisiune culinară, cu şorţul pus peste autfitul de patru ace, cu o pălărie d-aia sau cum îi zice, de bucătar pe cap, cu un polonic într-o mână şi o lingură de lemn în cealaltă, agitându-se cu sens în faţa unei cratiţe din care ies aburii unei ciorbe obscure. Îl şi vedeam prezentând la televizor argumentele fabuloase pentru care orice gospodină trebuie să încerce reţeta asta a lui, ba chiar gustând din obiectul atenţiei lui, aplecat deasupra plitei cu inducţie şi lăudându-şi marfa fără ruşine: “Mmmm, am făcut cea mai bună ciorbă din lume. Nu sunt un fan declarat al tarhonului, dar aici merge de minune. Atenţie să nu puneţi prea mult, că vă compromiteţi capodopera”, mi-l imaginez făcând înspre cameră, cu polonicul în dreapta, agitându-l ca să ne atragă atenţia.

Mda. Dacă Udrea croşetează la televizor, preşedintele ar putea să dea lecţii de gătit. Sau de grădinărit. Sau de sculărit. Sau de îngrijit bebeluşi. Chiar! La urma urmei, de ce n-ar putea preşedintele să aibă o emisiune despre cum să îngrijeşti pielea delicată a bebeluşului în primele lui luni de viaţă? Ar fi chiar simpatic să dea şi lecţii de alăptare! Sau de autoapărare. Sau de orice. Doar a demonstrat că le ştie pe toate şi că suntem noi prea proşti şi d-aia nu-l băgăm în seamă.  D-aia zic. A început să-mi placă din ce în ce mai mult Băsescu. Îmi pare rău că n-am numărul dumnealui de telefon, să-l sun. Am o problemă mai delicată şi aş vrea să vorbesc cu el ca între fete.


×
Subiecte în articol: la vie en mov