x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bazac, atenţionat că Ministerul Sănătăţii funcţionează altfel decât compania Ferrari

Bazac, atenţionat că Ministerul Sănătăţii funcţionează altfel decât compania Ferrari

19 Dec 2008   •   00:00
Bazac, atenţionat că Ministerul Sănătăţii funcţionează altfel decât compania Ferrari

Colegiul Medicilor din România (CMR) îşi exprimă speranţa că Ionuţ Bazac, propus de PSD pentru portofoliul de la Sănătate, va înţelege că niciun sistem sanitar nu poate să existe fără medici şi că Ministerul Sănătăţii funcţionează altfel decât compania Ferrari.



Potrivit preşedintelui Colegiului Medicilor din România, profesor doctor Vasile Astărăstoae, este dificil de făcut vreo apreciere în privinţa viitorului ministru al Sănătăţii la început de mandat, pentru că, deşi a ocupat funcţii publice, a fost foarte discret, inclusiv în Ministerul Sănătăţii.
"Sper însă că va înţelege că fără medici nici un sistem nu poate să funcţioneze şi că Ministerul Sănătăţii funcţionează altfel decât compania Ferrari", a adăugat preşedintele CMR, citat de Mediafax. Profesorul Astărăstoae spune că organizaţia pe care o conduce are disponibilitatea de a colabora cu noul ministru, adăugând că viitoarele relaţii ţin exclusiv de atitudinea acestuia faţă de medici.
Ion Bazac, nominalizat de PSD pentru Ministerul Sănătăţii, a fost secretar de stat pentru Intergrare Europeană în Ministerul Sănătăţii în perioada 2001-2004. În prezent, Bazac este preşedintele Forza Rossa, partenerul Ferrari pe piaţa locală, deţinând 47,5% din acţiuni. Bazac este absolvent al Facultăţii de Medicină Generală din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti. El are o diplomă de competenţă în conducerea serviciilor medicale şi sociale, confirmare în specialitatea de management sanitar şi diplomă de master în conducerea afacerilor (MBA). În ianuarie 2005, Bazac a fost audiat de procurorii anticorupţie în dosarul "Sănătatea". Procurorii Secţiei a II-a din Parchetul Naţional Anticorupţie (în prezent DNA) l-au audiat atunci în legătură cu transferul ilegal al unor fonduri în valoare de cinci miliarde de lei către mai multe societăţi comerciale intermediare, în cadrul operaţiunii de procurare a aparatelor de purificare a aerului destinate unităţilor spitaliceşti din ţară. Aspectele cercetate în acest dosar vizau încheierea unor contracte pentru aparatură medicală, servicii şi sedii ale unor case judeţene de asigurări de sănătate sau spitale, precum şi condiţiile de plată a unor produse farmaceutice furnizate bolnavilor de către unele firme, în scopul obţinerii de foloase materiale necuvenite.

×