x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Berceanu: Autostrada Bucureşti - Braşov, gata în cinci ani

Berceanu: Autostrada Bucureşti - Braşov, gata în cinci ani

02 Apr 2009   •   00:00
Berceanu: Autostrada Bucureşti - Braşov, gata în cinci ani

Noua Autostradă Bucureşti - Braşov va putea fi folosită peste cinci ani, a declarat, astăzi, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, citat de Agerpres.

"De la Centura Bucureşti până la Ploieşti vom putea ajunge la sfârşitul lui 2010. Pentru Ploieşti - Comarnic nu avem nici o variantă în acest moment. Pentru segmentul Comarnic - Braşov, concesiunea se va sfârşi prin desemnarea câştigătorului, în zece zile. Sunt două consorţii, iar din acestea vom desemna unul. Au la dispoziţie patru ani. Dacă termină lucrările în patru ani, vom ajunge la Braşov în următorii cinci ani, pe autostradă", a afirmat Radu Berceanu.


Berceanu: Am discutat cu BEI finanţarea autostrăzilor
"Am discutat luni cu reprezentanţii BEI şi aş dori ca ei să accepte ceea ce am cheltuit noi până acum la centura Bucureşti, centura Ploieşti Vest şi alte tronsoane reablitate, drept o contribuţie românească de 50 la sută, iar în conformitate cu practicile BEI sa ne dea cei 50 la suta drept finanţare", a declarat Radu Berceanu, care a inspectat lucrările în curs la centura Ploieşti Vest.
Reprezentanţii BEI urmează să se întâlnească din nou marţea viitoare.

×
Subiecte în articol: observator