x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Biden, în România

Biden, în România

de Sînziana Stancu    |    22 Oct 2009   •   00:00

Vicepreşedintele american a sosit ieri seară la Bucureşti, unde urmează să se întâlnească cu preşedintele Traian Băsescu, cu premierul Emil Boc şi cu liderii PNL şi PSD, Crin Antonescu şi Mircea Geoană.



În agenda vizitei lui Joe Biden la Bucureşti figurează subiecte prioritare ale parteneriatului strategic româno-american, dar şi teme de actualitate internaţională şi de politică a Statelor Unite în regiune, se arată într-un comunicat de la Cotroceni. Biden vine din Polonia, unde a prezentat noul proiect de scut antirachetă american în Europa Centrală, după ce Washingtonul a abandonat proiectul administraţiei anterioare. De la Bucureşti, va pleca la Praga - ultima etapă a turneului său în Europa Centrală.

În cadrul măsurilor de securitate convenite cu partea americană pentru această vizită, de la miezul nopţii de miercuri şi până azi, la ora 15:00, va fi interzisă parcarea automobilelor în spaţiul securizat de lângă Guvern, pe Bulevardul Iancu de Hunedoara. Intrarea în Palatul Victoria a fost deja mascată cu un rând dublu de arbuşti în ghivece, iar parcarea din curtea Guvernului a fost închisă cu arbuşti.

×
Subiecte în articol: observator