x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bilanţ al pagubelor inundaţiilor

Bilanţ al pagubelor inundaţiilor

07 Iun 2016   •   14:50
Bilanţ al pagubelor inundaţiilor
Sursa foto: CORNEL CEPARIU / AGERPRES FOTO

Comisii mixte de evaluare a pagubelor produse de inundaţiile din ultimele două săptămâni au fost constituite de prefecţi, începând de ieri, o estimare a pierderilor materiale urmând să fie prezentată în cadrul următoarei şedinţe de Guvern. 374 de localităţi au fost afectate, în special în vestul ţării.

Potrivit ministrului de Interne, Petre Tobă, situaţia s-a stabilizat, iar intervenţiile autorităţilor au făcut ca efectele inundaţiilor să fie limitate. "Din toate activităţile pe care noi le-am derulat am încercat să limităm efectele negative şi spun eu că am şi reuşit să limităm efectele negative ale fenomenelor meteo-hidrologice periculoase. În cazul judeţelor care au fost afectate de aceste fenomene, am cerut prefecţilor ca, începând de astăzi (ieri - n.r.), să constituie comisii mixte de evaluare a pagubelor. Rezultatul acestor comisii îl voi prezenta în şedinţă de Guvern", a declarat Tobă. Potrivit ministrului, peste 5.000 de pompieri, poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră au mers pe teren pentru a limita efectele inundaţiilor, în ultimele 14 zile. Au fost salvate din situaţii de risc 76 de persoane din 133 de zone inundabile. De asemenea, 300 de pompieri, cu 40 de mijloace de intervenţie, au fost mobilizaţi din judeţele neafectate pentru a ajuta în zonele cu probleme.

Drumuri surpate la Roşia Montană

În ultimele două zile, cele mai afectate zone au fost în judeţul Alba. La Roşia Montană, şcoala şi 50 de gospodării au fost inundate, apa ducând şi la eroziunea drumului comunal pe o lungime de 10 metri şi prăbuşirea unui stâlp de electricitate. De asemenea, DJ 742 se află în pericol de surpare.

×