x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bistroe - Lucrarile nu au reinceput!

Bistroe - Lucrarile nu au reinceput!

de Alexandru Nastase    |    16 Aug 2005   •   00:00
Bistroe - Lucrarile nu au reinceput!

Autoritatile romane au infirmat la sfarsitul saptamanii trecute informatiile potrivit carora ucrainenii ar fi reinceput lucrarile de amenajare a controversatului canal Bistroe din Delta Dunarii. In acest fel s-a pus capat speculatiilor care anuntau ca autoritatile de la Kiev au decis continuarea proiectului care anul trecut a atras numeroase critici internationale.

PRESUPUNERI. Zvonurile au pornit in urma cu o saptamana, atunci cand o organizatie neguvernamentala ecologista ucraineana, Peceneg, a anuntat prezenta unei dragi in estuarul Bistroe. Alarmati ca prezenta dragii ar putea insemna reluarea lucrarilor la canalul Bistroe si o noua incalcare a angajamentelor luate de Ucraina in plan international, ecologistii ucraineni au raspandit vestea, amenintand ca vor relua protestele si sesizarile pe langa organismele care au condamnat proiectul.

FOC DE PAIE. Alertate, autoritatile romane au incercat sa verifice adevarul din anuntul ecologistilor de la Peceneg. In urma cercetarilor la fata locului, concluzia a fost una singura: totul este un foc de paie. Politia de Frontiera, Institutul de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunarii si Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii au confirmat ca este vorba despre o draga de mici dimensiuni, care executa cateva lucrari de dragare de mica amploare in estuarul Bistroe, asemanatoare cu cele pe care le efectueaza si partea romana in delta secundara a bratului Sf. Gheorghe.

STAGNARE. Deocamdata, lucrarile la canalul Bistroe, care amenintau sa distruga Delta, sunt oprite. La nivel oficial, Romania inca asteapta de la partea ucraineana un studiu de impact privind lucrarile desfasurate anul trecut. (Alexandru Nastase)

×
Subiecte în articol: observator bistroe