x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Blaga se plânge că USL nu a acceptat niciun amendament la buget din cele 1.300 propuse de PDL

Blaga se plânge că USL nu a acceptat niciun amendament la buget din cele 1.300 propuse de PDL

23 Noi 2013   •   18:28
Blaga se plânge că USL nu a acceptat niciun amendament la buget din cele 1.300 propuse de PDL
Sursa foto: BOGDAN DANESCU / MEDIAFAX FOTO

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că partidul nu va vota proiectul de buget în forma actuală, deoarece este un buget "fanariot", care nu este nici măcar unul de "subzistenţă", ci de "involuţie economică". Vasile Blaga a declarat, într-o conferinţă de presă, că bugetul propus pentru anul viitor de USL nu este nici măcar unul de "subzistenţă", ci este un buget de "involuţie economică".

Blaga a spus că PDL a organizat, săptămâna trecută, o reuniune economică la care au participat 500 de oameni de afaceri din ţară, printre care primii 50 din top 300, dar şi toţi cei care reunesc asociaţiile investitorilor străini şi români, Camera de Comerţ Româno-Americană şi Camera de Comerţ Româno-Germană.

"Pentru prima dată după 23 de ani am văzut un lucru pe care nu l-am mai văzut: toată lumea este împotriva acestui buget. Pentru că nu se poate, pur şi simplu, să nu iei nicio măsură de creştere economică, să-ţi propui să aduni 5 miliarde de lei din noi taxe şi impozite şi un leu să nu bagi din aceştia în consum. Pentru că înţeleg că socialiştilor le convine, dar noilor socialişti din PNL nu înţeleg cum le convine să nu ia nicio măsură de creştere economică", a spus Blaga.

El a adăugat că USL nu a acceptat niciun amendament din cele 1.300 propuse de PDL, deşi erau amendamente de fond.

"Nu acceptă nimic, deşi noi am avut discuţii cu dânşii. Am propus 1.300 de amendamente şi de data asta sunt amendamente de fond (…) Nu au acceptat absolut nimic. Ce să accepte? Ei măresc salariul minim pe economie la 850 de la 1 ianuarie, dar iluzoriu, vor spune că vor reduce cu 5 puncte procentuale CAS-ul în iulie. Nu vor reduce pentru că nu vor avea încasări. Vor începe rectificările din iulie, pentru că nu îţi dă altfel voie legea, tot în minus, şi în situaţia aceasta ce vor face angajatorii, în situaţia în care din nou creşti presiunea pe forţa de muncă, vor restructura şi vor da oameni afară ca să poată trăi afacerea. Oficial, sunt 77.000 de locuri de muncă mai puţin ca anul trecut, oficial 111.000 de firme s-au închis de la începutul anului, deşi ei vorbeau de 1 milion de locuri de muncă", a spus Blaga.

Întrebat dacă PDL va vota proiectul de buget în forma actuală, Vasile Blaga a răspuns negativ.

×