x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Boloș nu a aprobat transferul protestatarilor de la MF la MIPE

Boloș nu a aprobat transferul protestatarilor de la MF la MIPE

de Redacția Jurnalul    |    10 Aug 2023   •   20:36
Boloș nu a aprobat transferul protestatarilor de la MF la MIPE
Sursa foto: Hepta

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, nu le-a aprobat transferul protestatarilor care ar fi exact din direcția care avea ca atribuții avizarea ordonanței referitoare la măsurile fiscale, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse politice.

Scandalul „spontan” de la Ministerul de Finanțe ar fi fost pornit de angajați din cadrul direcției juridice, care are atribuții în avizarea viitoarei ordonanțe referitoare la măsurile fiscale, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse politice.

Surse din minister mai spun că unii funcționari din acea direcție i-ar fi cerut ministrului Marcel Boloș transferul la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

„Acolo erau salarii mai mari, iar ei erau oricum aduși de fostul ministru al Finanțelor, Adrian Câciu (în prezent șef la MIPE). Ministrul Boloș nu le-a aprobat cererea de transfer, având nevoie de oameni la acel departament, pentru avizele juridice necesare ordonanței”, arată sursele citate.

Sindicatele din finanțe au declanșat proteste naționale. Sunt nemulțumiți de proiectul Ordonanței de urgență privind reducerea cheltuielilor bugetare, afirmând că pierd 700 de lei sau locurile de muncă. Angajații Ministerului de Finanțe au pornit joi un protest spontan pe holuri.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: bolos protest