x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bombă de aruncător, jucărie pentru nişte copii din Straja

Bombă de aruncător, jucărie pentru nişte copii din Straja

07 Oct 2009   •   00:00

Trei copii din comuna suceveană Straja au fost la un pas de a sări în aer în timp ce se jucau cu o bombă de aruncător în perfectă stare de funcţionare. Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, a declarat, miercuri, că echipa pirotehnică a ISU Suceava a intervenit cu o autospecială pirotehnică pentru identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea unui element de muniţie, în gospodăria Evgheniei B., din comuna Straja.



Obiectul suspect a fost descoperit de către nepotul proprietarei, în timp ce se plimba prin pădure. Băiatul, în vârstă de 11 ani, l-a adus acasă, punându-l pe o masă de lemn, afară, în curte. Apoi, împreună cu alţi doi prieteni, au început să desfacă focosul. Din fericire, bunica i-a văzut la timp, i-a oprit, a luat elementul de muniţie, l-a dus într-o şură şi a sunat la 112.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU, citat de Agerpres, copiii au avut şansă, având în vedere că elementul de muniţie era o bombă explozivă de aruncător, de calibrul 82 mm, echipată cu focos, în perfectă stare de funcţionare, provenind din al doilea război mondial. Bomba, de provenienţă sovietică, cu un sistem de siguranţă neperformant, foarte simplu, este printre cele mai periculoase tipuri de muniţie descoperite pe teritoriul judeţului Suceava. Pirotehniştii au făcut un instructaj cu proprietarii şi cu copiii prezenţi acolo privind modul de comportare în astfel de situaţii.

Muniţia a fost transportată în condiţii de maximă siguranţă şi depozitată provizoriu până la distrugerea controlată într-un poligon autorizat.

×
Subiecte în articol: observator