x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bordei - Diversiune à la Costanda

Bordei - Diversiune à la Costanda

de Gabi Golea    |    28 Aug 2006   •   00:00
Bordei - Diversiune à la Costanda

Speriat de faptul ca secretarul general al Primariei Capitalei, Dumitru Stanescu, omul sau de legatura in "afacerea Bordei", ar putea fi demis astazi, afaceristul Costel Costanda a incercat o noua "diversiune".

Firesc, el a respins ieri, intr-o conferinta de presa, afirmatiile consilierului conservator Octavian Petrovici, potrivit carora investitorul ar fi incercat sa-l mituiasca cu ajutorul unui inalt functionar din primarie, pentru a vota favorabil proiectul lui Costanda de a transforma Parcul Bordei intr-un cartier de lux. Reactia lui Costanda vine la o zi dupa ce Jurnalul National a publicat in exclusivitate povestea "Spaga pentru Bordei", in urma careia, primarul general, Adriean Videanu, s-a exprimat ca-l va demite pe Stanescu, cel care ar fi incercat sa-i cumpere votul lui Petrovici.

SCOP. "Ma intreb care ar fi logica incercarii de influentare a unui consilier sa sustina un proiect care nu se afla pe ordinea de zi si pe care l-a votat, in sedintele trecute. (...) Iesirea publica a acestui consilier a avut cu totul alt scop: discreditarea proiectului Bordei", a declarat omul de afaceri. Potrivit lui Costica Costanda, afirmatiile consilierului municipal PC au fost abil prezentate, scopul iesirii publice a acestuia fiind sa contribuie la blocarea proiectului imobiliar pe care acesta intentioneaza sa-l realizeze in zona Bordei. "Nu exclud ipoteza ca intreaga relatare a domnului Petrovici sa fie doar o «bomba mediatica», menita sa creeze un impact psihologic asupra consilierilor municipali, o presiune, astfel incat acestia sa considere ca, daca ar vota favorabil proiectul, s-ar interpreta ca «au avut in buzunar un monitor oficial». In acest fel, consilierii nu ar mai vota potrivit propriei constiinte, ci preocupati de a nu fi considerati de opinia publica drept partasi la vreo ilegalitate", a mai spus Costanda.

INTENTIE. Omul de afaceri Costica Costanda intentioneaza sa construiasca un cartier de locuinte si birouri pe o treime din cele 3,3 hectare de teren situate in zona malului Lacului Floreasca, cunoscuta ca zona Bordei. El a obtinut aceasta suprafata in anul 2003, in urma unui schimb de terenuri cu municipalitatea, aprobat de primarul de la acea vreme, Traian Basescu.

INTREBARE
"Exista tendinta, venita dintr-o anumita zona a esichierului politic, de a inocula ideea ca in aceasta afacere este ceva ilegal. Ramane insa o intrebare. Cum este posibil ca municipalitatea sa calce in picioare dreptul la proprietate?"
Costel Costanda

×
Subiecte în articol: observator bordei costanda