x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bosânceanu: Vreau să cred că motivul reţinerii lui Becali este unul foarte serios

Bosânceanu: Vreau să cred că motivul reţinerii lui Becali este unul foarte serios

03 Apr 2009   •   00:00
Bosânceanu: Vreau să cred că motivul reţinerii lui Becali este unul foarte serios

Patronul clubului Farul Constanţa, Gheorghe Bosânceanu, a declarat, astăzi, pentru Mediafax, că vrea să creadă că motivul reţinerii finanţatorului FC Steaua, Gigi Becali, pentru 29 de zile, de magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 din Capitală, este unul foarte serios.

"Gigi Becali este unul dintre oamenii de afaceri importanţi şi unul dintre puţinii care au acceptat, nesiliţi de nimeni, să cheltuie din buzunarul său zeci de milioane de euro în fotbal. Vreau să cred că motivul reţinerii lui este unul foarte serios. Oricum, eu nu cred că va rămâne după gratii o perioadă foarte lungă. Gigi Becali nu e un infractor de drept comun, nu a omorât pe nimeni, nu a dat în cap nimănui, aşa că va fi eliberat. Procesul este de durată şi cu siguranţă cercetarea va continua cu el în libertate. Decizia magistraţilor de astăzi este una foarte grea pentru un om de afaceri", a spus oficialul grupării constănţene.

Bosânceanu consideră arestarea lui Gigi Becali o "normalizare în societatea românească". "Indiferent de poziţia socială, fie că suntem oameni de afaceri, oameni politici sau angajaţi în administraţie, toţi trebuie să înţelegem că ţara are legi care trebuie respectate de toată lumea. Prin asta să nu se înţeleagă că eu consider că Gigi Becali este vinovat. Dacă este sau nu vinovat e problema procurorilor care instrumentează cazul şi a judecătorilor", a explicat Gheorghe Bosânceanu.

Patronul FC Farul a adăugat că îi este foarte greu să creadă că în cazul lui Gigi Becali se poate vorbi de implicarea factorului politic. "Îmi este greu să cred că în România anului 2009 se poate vorbi despre implicarea factorului politic în actul de justiţie. Chiar dacă în anii trecuţi acest lucru părea o practică, eu nu am elementele să spun «Da» sau «Nu» referitor la implicarea politicului în acest caz", a precizat oficialul constănţean.

Bosânceanu susţine că, în ciuda problemelor, Gigi Becali nu va renunţa la finanţarea clubului Steaua. "Îmi este greu să văd un alt om de afaceri, deşi este posibil să apară, care să cheltuie ca el. Gigi Becali va fi greu de înlocuit la Steaua. Dar eu cred că el va rămâne la club, chiar dacă are aceste probleme", a menţionat Gheorghe Bosânceanu. (V.A.)

 

×
Subiecte în articol: observator gigi becali gigi becali