x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Botez în penitenciar

Botez în penitenciar

de Andreea Tudorica    |    13 Aug 2010   •   00:00

Doi copii născuţi în perioada de detenţie a mamelor au fost botezaţi, ieri, în biserica din incinta Penitenciarului Rahova.
Cele două fetiţe, Maria Adelina, de 5 luni, şi Andreea Ionela, de 4 luni, au fost botezate de două angajate din cadrul penitenciarului şi al Spitalului din cadrul aceleiaşi închisori. Mamele, Liliana (37 de ani) şi Aurora (29 de ani) sunt aşteptate acasă, după ispăşirea pedepselor de 12, respectiv 15 ani, de alţi copii.

Fetiţele botezate ieri s-au născut la Maternitatea Bucur din Bucureşti şi se află acum în îngrijire împreună cu mamele lor în Spitalul Penitenciarului Rahova. Această situaţie se va prelungi până când fetiţele vor împlini 1 an. Vârstă la care ele vor fi lăsate în creşterea şi supravegherea taţilor sau a bunicilor până când mamele îşi vor executa pedepsele la care au fost condamnate. În Penitenciarul-spital Bucureşti Rahova se află, în prezent, în îngrijirea mamelor cinci copii cu vârsta de până la 1 an.

O dată cu cele două fetiţe, tot ieri au fost botezaţi şi doi condamnaţi aflaţi în detenţie în Penitenciarul Rahova. Unul dintre naşi a fost Aurel Rădulescu, fostul candidat la Preşedinţie în 2004, arestat preventiv pentru înşelăciune.

×
Subiecte în articol: observator