x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Botezul muzicii electronice la "Delta Music Fest"

Botezul muzicii electronice la "Delta Music Fest"

de Silvana Chiujdea    |    01 Sep 2007   •   00:00
Botezul muzicii electronice la "Delta Music Fest"
Sursa foto: CHRISTIAN SILVA/

Prima ediţie a festivalului Delta Music Fest, festival de muzică electronică ce se desfăşoară de trei zile in Delta Dunării, la Sfăntu Gheorghe, se incheie măine. In prima seară, norii s-au lăsat cuceriţi de mixuri şi s-au adunat la Sfăntu Gheorghe.

Prima ediţie a festivalului Delta Music Fest, festival de muzică electronică ce se desfăşoară de trei zile in Delta Dunării, la Sfăntu Gheorghe, se incheie măine. In prima seară, norii s-au lăsat cuceriţi de mixuri şi s-au adunat la Sfăntu Gheorghe.

Paparudele păcălite de ritmurile alerte au dansat cu văntul şi au lăsat in schimb ploaie. Natura a creat un mix de soare, vănt, ploaie şi "love is in the air". Din fericire, scena de pe plaja Delphin a rămas in picioare, iar celelalte probleme cauzate de zbuciumul rafalelor au fost rezolvate cu rapiditate de organizatori.

La 30 august, la ora 20:00, deschiderea a fost făcută de Gojira şi Marika. Peste trei ore, Florin Marica - DJ Marik şi George Dorin Andreescu-Gojira au combinat stiluri de la breakbeat pănă la electro şi tech-house. Mixurile n-au surprins neplăcut iubitorii muzicii electronice, se poate spune chiar că a fost pentru unii relaxant. Coregrafia adoptată de Gojira a inviorat cu certitudine atmosfera. Cu toate astea, spectatorii moleşiti de drum şi soare nu s-au grăbit să danseze pe plajă, cea mai mare animaţie fiind la bar.


CONCERTE. Shukar Collective n-au stat pe scenă mai mult de două ceasuri. Tinerii de pe plajă, deja incinşi, au digerat la foc continuu amestecul de sunete tradiţionale romăneşti şi beat-urile de ultimă oră. Shukar-ul e un "atacant" mai tănăr. Tamango "n-a mai făcut faţă", anunţă băieţii. Solistul se numeşte Sorin, este din Timişoara şi este un lăutar recunoscut. Nu o zice el, că-i modest. Ţine insă să se ştie că nu e ursar, e ţigan romanizat. Albumul pe care cei de la Shukar Collective şi-au propus să-l lanseze in această vară, "Rromatek", e gata. E cu piese pe care le-au tot căntat in concerte "inainte am făcut albumul şi concertul a scărţăit", spun ei. Pentru cel de-al doilea lor album au schimbat metoda. A fost un proces ciclic, ce acum s-a finalizat. Sunt conştienţi că la noi nu există incă un public pentru genul lor de muzică, dar au şi o explicaţie ce ţine de locaţie: muzica balcanică e gustată mai departe de Balcani. De aceea cred ei că au succes mai mult in afara graniţelor. Nu urmăresc succesul neapărat, trăiesc pentru artă, dar nu obligatoriu din artă. Dar pănă unde poate cere arta sacrificii in cazul lor?

Vienezii de la Sofa Surfers au fermecat asistenţa, deja mult mai consistentă decăt in deschidere. Dj Food au fost ghinioniştii norocoşi. Ghinionişti pentru că in timpul recitalului lor a inceput furtuna, şi lumea a fugit să se ascundă de stropii reci şi abundenţi. Norocoşi pentru că fanii adevăraţi i-au urmat in club şi-au dansat pănă la 7:00 dimineaţa.


RADIO3NET. Dacă totuşi n-ajungeţi in Deltă ca să vibraţi pe bune la faţa locului, e bine să ştiţi că Radio3net "Florian Pittiş" transmite live toate recitalurile, incepănd cu ora 20:00, fireşte, pe net. Şi dacă ceva intervine oarece şi transmisia online nu vă este la-ndemănă, e util de ştiut că inregistrările din festival sunt pe www.radio3net.ro.

Invitaţi

Aseară a fost seara serilor, U.N.K.L.E, cap de afiş la Delta Music Fest, a fost precedat pe scenă de The Pixels şi urmat de Scratch Perverts. După ora 3:00, show-ul a fost făcut de Pagal. Cu siguranţă, mulţi au prins răsăritul insoţit de sound-ul fresh, pregătit special pentru acest eveniment. In această seară sunt aşteptaţi "zeii" muzicii electronice, britanicii de la Couldcut. N-ar trebui rataţi in această noapte Banco De Gaia, Grant şi Nemo sau Zicu.

×
Subiecte în articol: observator