x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Botos contraataca - "Grupurile de interese", acuzate

Botos contraataca - "Grupurile de interese", acuzate

de Violeta Fotache    |    06 Apr 2006   •   00:00
Botos contraataca  -  "Grupurile de interese", acuzate

Procurorul general al Parchetului Instantei Supreme, Ilie Botos (foto), a iesit ieri la rampa pentru a dezminti informatiile acuzatoare la adresa lui, difuzate de doua publicatii centrale. Oficialul a sustinut ca datele conform carora ar fi cercetat de procurorii anticoruptie sunt complet nereale si constituie un atac direct impotriva persoanei sale si a Ministerului Public. Magistratul a pretins, pentru el si institutia pe care o conduce, scuze publice de la saptamanalul si cotidianul care au publicat "intoxicarile". Seful procurorilor a pus atacul pe seama faptului ca anchetatorii DIICOT au "in finalizare" mai multe dosare de macro-criminalitate economico-financiara, printre care se afla "si dosarul RAFO despre care se face vorbire". "Sunt convins ca aceste informatii-intoxicari sunt menite sa compromita Parchetul si sa abata atentia de la problemele de fond in razboiul cu diferitele grupuri de interese care simt ca se apropie momentul scadentei", a spus Ilie Botos, in conferinta de presa.

AMENINTARI. Ilie Botos nu a comentat despre cine anume s-ar afla in spatele "intoxicarii calificate", dar a spus ca a luat deja urmele afacerii si ca va ajunge la autor "rapid". Botos a aratat ca nu s-a implicat in anchetele procurorilor si ca el s-a ocupat de asigurarea logisticii si protectiei acestora, amenintati tot mai des cu moartea ori cu vatamarea corporala. "90% din procurorii DIICOT sunt deja protejati, in urma informatiilor primite de la serviciile de informatii. Aceste amenintari vin si din arest", a spus Botos. Procurorul general a subliniat ca Ministerul Public va continua "ofensiva impotriva criminalitatii organizate" si nu va "ceda" in fata vreunei presiuni-intoxicari.

POLITICA. Deputatul PSD Victor Ponta a reactionat ieri acuzandu-i pe ministrul Justitiei si pe seful DNA ca ar dori schimbarea lui Botos prin orice mijloace. El a spus ca detine informatii potrivit carora ministrul Macovei l-ar fi amenintat pe Botos ca-l "va termina" prin intermediul unor dosare penale, daca nu demisioneaza. "Vad ca asta a devenit tactica anului 2006, sa faci dosare penale tuturor celor pe care vrei sa-i schimbi din functii si nu poti prin mijloace legale", a spus Ponta. DNA a precizat ca nu are nici un dosar in care sa faca investigatii fata de Ilie Botos. "Nu este absolut nimic adevarat din ce a spus Ponta", a reactionat aseara ministrul Justitiei. (Violeta Fotache)

×
Subiecte în articol: observator botos