x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Botoşani: Un nou focar de pestă porcină africană, după descoperirea unui mistreţ mort la Cordăreni

Botoşani: Un nou focar de pestă porcină africană, după descoperirea unui mistreţ mort la Cordăreni

29 Apr 2019   •   11:25
Botoşani: Un nou focar de pestă porcină africană, după descoperirea unui mistreţ mort la Cordăreni

Un nou caz de pestă porcină africană (PPA) a fost confirmat în judeţul Botoşani la un porc mistreţ găsit mort pe raza comunei Cordăreni, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Minodora Vasiliu.

Potrivit sursei citate, existenţa virusului PPA a fost confirmată în urma analizelor de laborator. 

Autorităţile sanitar-veterinare din judeţul Botoşani au convocat pentru ora 13.00 Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă pentru a stabili un nou plan de măsuri de prevenire a extinderii bolii.

Anterioarele focare de PPA au fost înregistrate în comunele Pomârla şi Hudeşti.

De la începutul anului, la nivelul Botoşaniului au fost identificaţi 39 de porci mistreţi morţi, dintre care 26 erau infestaţi cu PPA. De asemenea, tot de la începutul anului au fost împuşcaţi 439 de porci mistreţi, iar dintre aceştia doar patru au fost testaţi pozitiv. 

În ceea ce priveşte porcul domestic, din ianuarie şi până în prezent, au fost înregistrate 42 mortalităţi, din care doar patru cazuri au fost pozitive, în două exploataţii din comuna Pomârla.

AGERPRES

×