x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Braşov: Judecător deasupra legii

Braşov: Judecător deasupra legii

de Libiu Mateescu    |    11 Noi 2008   •   00:00
Braşov: Judecător deasupra legii

Cazul celor doi poliţişti care au “îndrăznit” să o oprească în trafic pe judecătoarea de la Târgovişte, Elena Turcu, aflată în stare de ebrietate, a ajuns ieri la Curtea de Apel Braşov.

După ce Parchetul Instanţei Supreme nu a început urmărirea penală împotriva judecătoarei pentru infracţiunea de conducere auto sub influenţa alcoolului, aceasta le-a făcut plângere penală poliţiştilor de la Serviciul Circulaţie al IJP Dâmboviţa, care au îndrăznit să-i pună etiltestul. Elena Turcu a fugit de la locul faptei, refuzând testul în faţa poliţiştilor, prevalându-se de faptul că este şefa secţiei penale a Judecătoriei Târgovişte. Ulterior ea a contestat şi analiza LML a Spitalului Judeţean Târgovişte, prelevată cu mijloacele standard, care îi consemnase o alcoolemie de 1 la mie.

LEGE PENTRU ALŢII
Elena Turcu a susţinut că nu s-a folosit o trusă de recoltare specială, deşi ea pronunţase, ca judecător, hotărâri de condamnare pentru alcool la volan, în baza procedurii pe care o contestă când e vorba de propria persoană. “S-a răzbunat şi astfel suntem noi cercetaţi, deşi am obţinut NUP de la Parchetul Ploieşti, ca şi doamna judecător la ÎCCJ. Am fost puşi la dispoziţia IJP, cu micşorare de salariu şi de atribuţii”, spune Sorin Mutu, care, alături de Alexandru Simion şi de Marius Marin, au “îndrăznit” s-o oprească pe judecătoare. După un carusel de strămutări şi NUP-uri, Curtea de Apel Braşov, împreună cu procurorul de şedinţă, a constatat că decizia Curţii de Apel Piteşti, prin care cei trei poliţişti erau puşi sub acuzare ca inculpaţi, este nelegală pentru că nu s-a început urmărirea penală împotriva acestora, rămânând în pronunţare în raport cu vinovăţia. “Este nereal ceea ce susţin poliţiştii, pentru că doamna judecător Turcu a depus plângere penală împotriva acestora la câteva zile de la producerea incidentului, iar actul de sesizare a instanţei ţine loc de cercetare penală. Cei trei au fost citaţi ca inculpaţi de Curtea de Apel Braşov”, susţine apărătorul judecătoarei Turcu.

×
Subiecte în articol: observator