x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BRD a sistat plăţile pe cardurile Maestro

BRD a sistat plăţile pe cardurile Maestro

16 Dec 2011   •   17:01
BRD a sistat plăţile pe cardurile Maestro

Dupa ce joi au fost alertati posesorii cardurilor Visa, vineri a venit randul reprezentantilor Mastercard sa intre in alerta din cauza unei posibile brese de securitate. Mastercard a instiintat vineri bancile ca exista suspiciuni de frauda si in cazul acestui tip de carduri, iar BRD a sistat deja tranzactiile cu acest tip de card.

Conform Romania TV, din primele date, de vina pentru scurgerile de informatii este compania Euronet, un procesator prin intermediul caruia se fac plati cu cardul. Peste o jumatate de milion de carduri din Romania, dar si din alte tari au fost blocate, dupa ce bancile au fost avertizate ca o baza de date internationala a fost sparta.

In ultimele doua zile, mii de oameni s-au trezit ca nu-si pot folosi cardurile, iar unii au ajuns si la politie, fiind confundati cu infractorii. Deocamdata nu au fost semnalate cazuri de romani carora li s-au furat bani de pe card. Juristii spun ca oamenii pot da in judecata atat bancile, dar si Visa si Mastercard.

"Visa Europe a fost informata de probabilitatea unei brese de securitate in baza de date a unui procesator din Europa. S-a deschis o ancheta in acest sens si lucram indeaproape cu bancile pentru a ne asigura ca posesorii de card sunt protejati. Intrucat ancheta este in curs de desfasurare, nu putem oferi mai multe informatii in acest moment. In cazuri ca acesta, rolul nostru este de a sprijini investigatia derulata si de a proteja detinatorii de carduri. Posesorii de carduri trebuie sa fie atenti la conturile lor si sa raporteze bancii emitente orice activitate suspecta sau neobisnuita. Posesorii de carduri care sunt victime inocente ale fraudei isi vor primi banii inapoi, in conformitate cu termenii si conditiile bancii care le-a emis cardul ", a declarat Catalin Cretu, director general al Visa Europe pentru Romania.

×
Subiecte în articol: tranzactii master visa carduri bancare maestro