x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureștiul va avea un Centru de Transplant Multi-organ în cadrul Spitalului Clinic „Sf. Maria”

Bucureștiul va avea un Centru de Transplant Multi-organ în cadrul Spitalului Clinic „Sf. Maria”

de Redacția Jurnalul    |    15 Noi 2022   •   17:10
Bucureștiul va avea un Centru de Transplant Multi-organ în cadrul Spitalului Clinic „Sf. Maria”

Bucureștiul va avea un Centru de Transplant Multi-organ în cadrul Spitalului Clinic „Sfânta Maria”, anunță primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Valoarea investiției, de peste 600 de milioane de lei, va fi asigurată prin PNRR și bugetul local al municipiului București.

„Bucureștiul va avea un Centru de Transplant Multi-organ în cadrul Spitalului Clinic „Sfânta Maria”. Noul centru - un proiect unic ca anvergură și importanță în sud-estul Europei, va permite efectuarea de transplanturi în condiții modeme, echivalente celor oferite în centrele de transplant din Europa și în alte centre medicale internaționale”, anunță Nicușor Dan, pe Facebook.

El precizează că realizarea investiției presupune construirea unei clădiri noi, cu regim de înălțime 3S+P+7E+8Erth, în care să funcționeze integrat compartimente și secții medicale precum Imagistică , CT și RMN, ambulatoriu cu 16 cabinete, Laborator Anatomo-patologie și Laborator Transplant, ATI cu 17 paturi, Bloc Operator cu opt de săli de operație), spitalizare cu 66 paturi.

„Valoarea investiției este de 610.172.610,57 lei (TVA inclus), iar finanțarea se va face prin PNRR, bugetul local al Municipiului București, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, și/sau din alte surse legal constituite. Proiectul privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici, inițiat de ASSMB, instituție în coordonarea viceprimarului Horia Tomescu, a primit aprobarea consilierilor generali în ultima ședință”, încheie edilul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

×