x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bugetul Capitalei, sprijinit de USL

Bugetul Capitalei, sprijinit de USL

de Iulia Barbu    |    31 Mar 2011   •   20:49
Bugetul Capitalei, sprijinit de USL

159116-dsc-7924.jpgDupă o discuţie de aproape o oră cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu,  liderii USL s-au prezentat pe rând în faţa presei. Primul a fost Victor Ponta care a declarat că îşi do­reşte ca bucureştenii să primească sus­ţinerea consilierilor USL. „Prin vo­tul nostru trebuie să deturnăm furtul reţelei mafiote conduse de Ele­na Udrea. Trebuie să ferim banii Bu­cureştiului de buzunarele fără fund ale acestei reţele”. Întrebat de referen­du­mul privind menţinerea pri­mă­rii­lor de sector, liderul PSD a adăugat că USL este pentru păstrarea admi­nis­traţiei Bucureştiului aşa cum este în acest moment. De altfel, Sorin Opres­cu a precizat ieri că referendumul pentru menţinerea primăriilor de sector ar putea fi organizat la sfârşitul lunii mai.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat că USL va decide luni ce proiecte vor fi susţinute de consilierii PSD şi PNL. Întrebat ce impresie are despre bugetul Capitalei deja votat, dar contestat, Antonescu a răspuns: „Am văzut limpede cum partidul-stat, PDL, organizaţia PDL Bucureşti, încearcă să obstrucţioneze şi să confişte proiecte pe care până în acest moment primarul le-a formulat”.

La rândul lui, Oprescu a închis seria declaraţiilor. Le-a mulţumit li­de­rilor PNL şi PSD pentru susţinere şi a reiterat faptul că bucureştenii trebu­ie să primească un buget care să re­zol­ve atât problema socială cât şi pe cea a investiţiilor şi care să fie adoptat în următoarea şedinţă de consiliu. Întrebat dacă ia în calcul o candidatură sub sigla USL, Oprescu a spus că va candida la următoarele alegeri tot ca in­dependent. „Nu am discutat nici o posibilă susţinere. Ei (liderii PSD şi PNL – n.r.) şi-au exprimat poziţia la tim­pul cuvenit, eu am ieşit şi am spus că sunt onorat. (...) Am fost acuzat de-a lungul timpului că aş fi făcut blat cu unii sau cu alţii. Eu nu am făcut blat decât cu bucureştenii şi în nici un caz nu îmi voi schimba orientarea. Voi participa ca independent. Nu mi-am cumpărat niciodată sprijinul, dar, dacă a venit, am mulţumit celor care au avut încredere în mine”. Pe de altă parte, Victor Ponta a spus că primarul Capitalei nu trebuie să devină membru de partid pentru a fi alături de USL.

×
Subiecte în articol: observator