x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Buletin nou pentru un leu!

Buletin nou pentru un leu!

de Andrei Ando    |    03 Noi 2007   •   00:00

Pentru a putea vota la referendumul cuplat cu alegerile europarlamentare, jumătate din populaţia cu drept de vot a oraşului arădean Pecica trebuie să işi preschimbe cărţile de identitate.


Pentru a putea vota la referendumul cuplat cu alegerile europarlamentare, jumătate din populaţia cu drept de vot a oraşului arădean Pecica trebuie să işi preschimbe cărţile de identitate.

Este vorba despre peste 4.000 de oameni. Sute de persoane se imbulzesc zilnic la ghişeele Evidenţei Populaţiei, profitănd de o "promoţie" anunţată de primărie special cu acest scop: cine işi schimbă buletinul pănă la 25 noiembrie plăteşte doar un leu. "Am iniţiat promoţia Buletin Pentru Un Leu ca să dăm posibilitatea tuturor să işi regleze situaţia", a precizat primarul Iustin Cionca. Măsura se impunea pentru că, la alegerile precedente, in Pecica au votat cele mai multe persoane pe liste speciale, aproape 4.500. Acest lucru se datorează unei confuzii administrative: pentru că in urmă cu căţiva zeci de ani existau două localităţi Pecica (Romănă şi Maghiară), numerotarea caselor s-a făcut de la 1 la 2.000 in ambele localităţi. Pecica Romănă a devenit Pecica 1, Pecica Maghiară a devenit Pecica 2.


HAOS. Cu căţiva ani in urmă, numele străzilor au fost inlocuite cu cifre, ceea ce a generat o confuzie: au apărut numere care se suprapuneau. La ultimul referendum, cel pentru suspendarea preşedintelui, oamenii din Pecica 1 s-au regăsit pe liste electorale in unele birouri situate in partea cealaltă a localităţii, la căţiva kilometri buni de domiciliu. Mulţi, tocmai din cauza asta, au refuzat să iasă la vot, iar alţii i-au făcut plăngere penală primarului Iustin Cionca.

×
Subiecte în articol: observator pecica