x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Buletin rutier

Buletin rutier

19 Iun 2009   •   00:00

Metrou pentru Otopeni - Trenuri spre mare - Poliţist beat a ucis un pieton



METROU PENTRU OTOPENI
Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că printre obiectivele mandatului său se numără realizarea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti SA, dar şi proiectul liniei de metrou care va lega Aeroportul Otopeni de Capitală. "Este un proiect care va începe cu o sumă de 300 milioane de euro, pe care îi avem deja de la banca japoneză de investiţii. Proiectul a fost transferat de la Primăria Capitalei, care nu avea posibilitatea să se ocupe de această chestiune. Totalul se va ridica, probabil, undeva la 1 miliard de euro", a spus Berceanu. (Iulia Barbu)

TRENURI SPRE MARE
În perioada estivală se introduc suplimentar 22 trenuri Rapid, 14 trenuri Accelerat şi 6 trenuri Personal către mare. Acestea vor asigura legătura directă între principalele oraşe din ţară şi Litoralul românesc: Bucureşti, Arad, Craiova, Timişoara, Deva, Reşita, Braşov, Sibiu, Târgu Mureş, Cluj Napoca, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Galaţi, Iaşi, Suceava, Botoşani. Serviciul de transport cu vagoane de dormit şi cuşete va fi asigurat pe următoarele rute directe: Satu Mare - Mangalia, Sighetul Marmaţiei - Mangalia, Oradea - Constanţa, Cluj-Napoca - Mangalia, Timişoara - Mangalia, Suceava - Mangalia şi Arad - Constanţa. (I.B.)

POLIŢIST BEAT A UCIS UN PIETON
Un poliţist constănţean care s-a urcat băut la volan, având o alcoolemie de 1,12 mg. alcool în aerul expirat a lovit cu maşina un bărbat care mergea pe marginea drumului, în Mamaia. În urma accidentului pietonul şi-a pierdut viaţa. Norel Nicolae Munteanu, în vârstă de 40 de ani, din Năvodari, agent în cadrul Compartimentului Siguranţa Publică Constanţa l-a acroşat pe partea stângă a maşinii pe Marian Postolache, care mergea pe marginea drumului. Pe numele acestuia a fost emisă o ordonaţă de reţinere pentru 24 de ore, iar ieri a fost adus în instanţă cu propunerea de arestare preventivă.

×
Subiecte în articol: trafic