x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Burse pentru tineri, de la Ambada Franţei, în parteneriat cu firme de prestigiu

Burse pentru tineri, de la Ambada Franţei, în parteneriat cu firme de prestigiu

de Raluca Smadu    |    27 Ian 2012   •   13:42

Inca de la inceputul anilor 1990, Ambasada Frantei in Romania s-a angajat intr-o politica activa de sustinere a mobilitatii studentilor romani: mai multe programe de burse de excelenta au fost create pentru toate domeniile si nivelurile de studii. Datorita acestor programe, peste 1.800 de romani au beneficiat de finantare pentru studii. Acest efort de sustinere a mobilitatii a fost sporit in ultimii ani si s-a adaptat perfect noilor provocari si oportunitati oferite de invatamantul superior european.

Istoric
In anul 2011, un program de burse cofinantate a fost lansat pentru prima oara in Romania, reprezentand o formidabila oportunitate de parteneriat public/privat axat pe insertia profesionala a tinerilor romani francofoni in propria lor tara. Programul de burse cofinantate este reluat si in 2012, acest demers reunind la inceput de an Ambasada Frantei prin Serviciul sau de cooperare si actiune culturala si unele dintre cele mai mari companii franceze implantate la ora actuala in Romania.

Parteneriate cu companii de renume
Noi parteneriate de cooperare au fost semnate la finele anului trecut cu intreprinderi precum Dalkia, Michelin Romania, Renault si Eurocopter, toate aceste companii dovedind un real interes si o importanta disponibilitate pentru aceasta initiativa. Fiecare parteneriat va permite studentilor sau tinerilor ce activeaza deja in mediul profesional sa urmeze un an de specializare in Franta la nivelul anului II de Master (Master 2) ce include un stagiu in intreprindere cu o durata cuprinsa intre 4 si 6 luni. Dupa finalizarea anului de studii, fiecarui bursier i se va propune un post de conducere in cadrul intreprinderii partenere din Romania. Aceste programe de burse se disting mai ales prin supletea lor. Ele au fost gandite in asa fel incat sa raspunda cat mai bine necesitatilor de formari specifice ale intreprinderilor, fiecare dintre intreprinderile partenere avand obiective strategice si o politica de resurse umane ce ii sunt specifice.

Obiectiv: punerea in valoare a tinerilor
Aceasta actiune comuna condusa de Ambasada si intreprinderi ilustreaza inca o data vointa de a dezvolta programe inovatoare ce permit o mai buna interactiune intre mediul universitar si cel economic, obiectivul principal fiind promovarea si valorizarea tinerelor talente romane francofone in domenii precise de activitate. Tinerii specialisti formati in cadrul acestor programe de burse vor putea mai apoi sa puna in practica expertiza acumulata in sanul intreprinderilor franceze, ale caror operatiuni de interventie sunt in centrul evolutiilor economiei romanesti.

Toate detaliile despre noile programe de burse cofinantate Ambasada Frantei/Intreprinderi, precum si dosarul de candidatura pe site-ul Institutul Francez din Bucuresti pot fi gasite la rubrica Actualitati, precum si pe site-ul Ambasadei Frantei in Romania.

×