x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Calculatoarele electorale revin

Calculatoarele electorale revin

de Eugenia Mihalcea    |    24 Oct 2009   •   00:00
Calculatoarele electorale revin
Sursa foto: /Jurnalul Naţional

Şcolarii din mediul rural au fost puşi din nou pe lista de daruri a politicienilor în timpul unei campanii electorale. După ce, înainte de parlamentare, elevilor de la liceu li s-au promis computere prin programul "Un calculator pentru fiecare elev", acum este rândul copiilor de la sate să spere că vor avea "Internet în şcoala ta".



Elevii şi profesorii din mediul rural ar putea beneficia de anul viitor de calculatoare conectate la internet, după ce ministrul interimar al Educaţiei, Emil Boc, şi ministrul Telecomunicaţiilor, Gabriel Sandu, au semnat ieri un protocol în cadrul programului "Internet în şcoala ta".

Astfel, peste 2.300 de şcoli, multe din mediul rural, vor fi conectate la reţeaua de internet, iar în unităţile unde nu există computere, acestea vor fi achiziţionate. Emil Boc şi Gabriel Sandu au semnat ieri la sediul Ministerului Educaţiei un acord în valoare de 38 de milioane de euro - finanţare europeană destinată şcolilor româneşti. Beneficiari vor fi 543.000 de elevi şi 47.000 de profesori. Prin acest program se urmăreşte, de asemenea, creşterea gradului de acces la internet în mediul rural de la 9,8% la 30%, după cum a spus Emil Boc.

Demnitarul a subliniat că licitaţia pentru acest program va fi realizată în următoarele şase luni, astfel încât, la începutul anului şcolar 2010-2011, cele peste 2.300 de şcoli să fie conectate la internet.

Acesta nu este însă primul proiect prin care un ministru sau premier promite elevilor calculatoare conectate la internet. Vechea guvernare Tăriceanu a lansat programul "Un calculator pentru fiecare elev" în valoare de 200 de milioane de euro pentru elevii de clasa a IX-a şi a X-a. Programul a fost însă reziliat de fostul ministru Ecaterina Andronescu, deşi câteva calculatoare ajunseseră deja la beneficiari. De precizat faptul că acest program a fost lansat, în mod surprinzător, tot înaintea unei campanii electorale, cea pentru alegerile parlamentare.

×
Subiecte în articol: scoala