x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 82 de milioane de lei pentru înlocuirea suprastructurii căii ferate pe linia București-Pitești

Peste 82 de milioane de lei pentru înlocuirea suprastructurii căii ferate pe linia București-Pitești

de Redacția Jurnalul    |    30 Mar 2023   •   16:00
Peste 82 de milioane de lei pentru înlocuirea suprastructurii căii ferate pe linia București-Pitești

CFR SA anunță că sucursala CF Craiova a semnat joi un contract de 82,13 milioane lei, pentru lucrări de înlocuire a elementelor suprastructurii căii pe linia București-Piteșri, primul din cele trei contracte pentru lucrări de reînnoire finanțate prin PNRR.

Potrivit unui comunicat al companiei, SRCF Craiova și Asocierea Strabag - Metabet CF au semnat joi contractul pentru execuția lucrărilor de înlocuire la rând a elementelor suprastructurii căii pe linia București-Pitești, intervalul Călinești - Golești - Pitești, de la km 95+000 la km 107+575, inclusiv liniile 1a, 1b, 5 și 6 din stația CF Golești.

Valoarea contractului, cu o durată de implementare de 18 luni, este de 82.131.439,74 lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri nerambursabile PNRR.

Scopul lucrărilor este aducerea liniei în parametrii proiectați, creşterea vitezei maxime de circulaţie a trenurilor de călători la 120 km/h, eliminarea costurilor cauzate de restricții, creșterea eficienței activității de operare și maximizarea gradului de siguranță.

CFR SA amintește că lucrările de înlocuire la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii pe intervalul Chitila-Golești, pe o lungime totală de 196,7 km, vor fi executate în cadrul celor 2 loturi licitate de SRCF București, cu o valoare totală estimată de 663,6 milioane de lei și care în prezent se află în etapa de evaluare a celor 4 oferte depuse.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cale ferata reinnoire