x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Calup de trotil găsit în trenul Bucureşti - Chişinău

Calup de trotil găsit în trenul Bucureşti - Chişinău

de Ovidiu Ciutescu    |    07 Noi 2008   •   00:00
Calup de trotil găsit în trenul Bucureşti - Chişinău

Alarmă generală şi nervi întinşi la maxim la punctul de frontieră „Nicolina” în noaptea de joi spre vineri. Vameşii români au descoperit într-unul din vagoanele acceleratului Bucureşti – Chişinău un calup de trotil cu fitil! Preţ de cinci ore  SRI, Poliţia şi Parchetul au făcut investigaţii, informează Mediafax.



Trotilul a fost descoperit, în jurul orei 23.00, în vagonul numărul trei, în podul cuşetei numărul nouă, deasupra uşii, în timpul unei acţiuni pentru verificarea unor informatii legate de traficul ilicit cu ţigări la trenul accelerat 401 Chişinau-Bucureşti.  Calupul dreptunghiular, de aproximativ 200 de grame, era inscripţionat în limba rusă ''Trotil'' şi avea ataşată o capsă pirotehnică.

Autorităţile de frontieră au luat imediat măsuri de izolare a zonei, cei şase pasageri fiind mutaţi în alt vagon. Întregul tren a fost verificat, fiind folosită aparatura specială şi un câine pentru detectarea explozibilului şi substanţelor toxice, fără a se mai descoperi alte materiale periculoase. Pasagerii din vagonul trei şi personalul de tren, cetăţeni din Republica Moldova şi cu dublă cetăţenie română şi moldoveană, au fost audiaţi pentru stabilirea împrejurărilor în care trotilul a ajuns în locul respectiv.La finalizarea verificărilor, care au durat aproximativ cinci ore, trenul şi-a continuat deplasarea. Poliţia de Frontieră Română nu a specificat dacă ancheta a descoperit cine a plasat cantitatea de exploziv în accelerat.

×
Subiecte în articol: romania